W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Borstelmat kopen?

Onze borstelmatten zijn deels gemaakt van gerecycled kunstgras en voorkomen de verspreiding van microplastics!

Borstelmatten zijn nuttiger dan je wellicht in eerste instantie denkt. Uiteraard zijn borstelmatten ideaal voor het schoonvegen van schoenen, nadat een (kunstgras)veld wordt verlaten. De laatste jaren is er echter veel te doen om kunstgras. In eerste instantie vanwege de enorme afvalberg die is ontstaan doordat kunstgrasmatten niet of nauwelijks verwerkt werden. Toch bleven kunstgrasvelden vervangen worden. Hier bleef het echter niet bij. De impact van kunstgras op onze gezondheid en het milieu bleek ook onderbelicht. Inmiddels zijn er verschillende initiatieven in het leven geroepen om de kunstgrasafvalberg te verminderen en de verspreiding van microplastics tegen te gaan. Plastics Recycling Award Europe winnaar GreenMatter is hier één van. Doordat de producten van GreenMatter worden vervaardigd uit gerecycled kunstgras dragen zij bij aan de reductie van de kunstgrasafvalberg. Hier blijft het echter niet bij. Producten zoals de borstelmat en kantplank zijn namelijk met een specifiek doel opgenomen in het leveringsprogramma. Beiden zorgen ervoor dat het de infill van kunstgras op het veld houdt en niet de natuur inwaait. Benieuwd naar onze circulaire borstelmat? Op deze pagina vind je alles over dit product.

Voordelen borstelmat

De afmetingen

Onze gerecyclede borstelmat bestaat uit kunstgras balken van 43×43 mm. Deze balken hebben circa een onderlinge afstand van 7 mm. De vezelhoogte van de nylonborstels is circa 17 mm. De onderzijde van de borstelmat is voorzien van een aluminium T-profiel (5 cm met 5 mm wanddikte) voor extra vuilopvang / inbouwdiepte. Totale hoogte borstelmat is 110 mm.

Duurzame borstelmat

De minimale verwachte technische levensduur van de GreenMatter is 50 jaar. Levering is inclusief garantieverklaring grondstoffen en REACH statement.

Infillbehoud

Stopt niet alleen de verspreiding van microplastics, maar zorgt ook voor het behoud van infill op kunstgrasvelden.

Award winnaar

GreenMatter heeft in 2020 de Plastics Recycling Award Europe ontvangen in de categorie ‘Building & Construction Product of the Year’.

Gecertificeerd

De GreenMatter producten zijn voorzien van ISO 9001: Quality certificate , ISO 14001: Environment certificate en OHSAS 18001: Safety certificate. Daarnaast zijn de producten voorzien van het MORE-label én is GreenMatter in 2020 toegetreden tot de ESTC EMEA Synthetic Turf Council.

Transparant verwerkingsproces

Met ons innovatieve verwerkingsproces kunnen wij oude, versleten kunstgrasmatten weer verwerken tot nieuwe, circulaire producten!

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG 10% KORTING!

GreenMatter gerecyclede borstelmat

Gerecyclede borstelmat bestaande uit kunstgras balken van 43x43 mm. Deze balken hebben ca. een onderlinge afstand van 7 mm. Vezelhoogte van de nylonborstels bedraagt ca.17 mm hoog. Onderzijde borstelmat voorzien van aluminium T-profiel (5 cm met 5 mm wanddikte) voor extra vuilopvang / inbouwdiepte. Totale hoogte borstelmat is 110 mm. Kleur balken: donkergroen en kleur borstels: zwart. Levering is inclusief garantieverklaring grondstoffen en REACH statement. Meer informatie over de borstelmat vind je hier!
Gerecyclede borstelmat bestaande uit kunstgras balken van 43x43 mm. Deze balken hebben ca. een onderlinge afstand van 7 mm. Vezelhoogte van de nylonborstels bedraagt ca.17 mm hoog. Onderzijde borstelmat voorzien van aluminium T-profiel (5 cm met 5 mm wanddikte) voor extra vuilopvang / inbouwdiepte. Totale hoogte borstelmat is 110 mm. Kleur balken: donkergroen en kleur borstels: zwart. Levering is inclusief garantieverklaring grondstoffen en REACH statement. Meer informatie over de borstelmat vind je hier!

Specificaties

Artikelnummer WH1468K

Bel nu voor meer informatie:

Veelgestelde vragen

 • Hoe is de GreenMatter borstelmat ontstaan?

  Nadat GreenMatter naam begon te maken met haar kantplanken, gingen wij al snel kijken naar andere producten die vervaardigd konden worden uit gerecycled kunstgras. Net als kantplanken dragen borstelmatten bij aan het niet verder verspreiden van microplastics vanaf kunstgrasvelden. Wij waren al bekend met kunststof borstelmatten. Daarom was het een gemakkelijke keuze om een gerecyclede variant toe te voegen aan ons leveringsprogramma.

 • Is er regelgeving betreft de verspreiding van microplastics?

  Veldeigenaren dienen maatregelen te nemen ter invulling van het zorgplichtdocument milieu kunstgrasvelden. Het Openbaar Ministerie houdt nauwlettend in de gaten of beheerders maatregelen treffen die redelijkerwijs kunnen worden getroffen om verontreiniging te voorkomen en de gevolgen van eventuele verontreiniging te beperken. Zo niet, dan volgen er sancties…

 • Welke producten maakt GreenMatter naast borstelmatten?

  Het leveringsprogramma van GreenMatter bestaat inmiddels uit een breed scala aan producten. Hierbij maken wij onderscheid tussen producten voor de buitenruimte, sport en grond,- weg, en waterbouw. Van picknicktafels en parkbanken tot walbeschoeiing en bloembakken. Ook denken wij graag mee bij het bedenken van nieuwe oplossingen. Met onze dekplanken met gripstrips kun je verschillende producten samenstellen.

  Bekijk hier een overzicht van producten.

Kies voor groen, kies voor de toekomst

In 2018 schrok men in Nederland opeens wakker. De uitzending van Zembla zorgde ervoor dat een belangrijk onderwerp werd aangewakkerd. Waardoor veel mensen zich afvroegen hoe het écht zit me de verwerking en vervanging van kunstgras. Ook de vragen omtrent gezondheid en milieu namen sterk toe. Al met al kon er snel geconcludeerd worden dat er te weinig was nagedacht over veel vraagstukken rondom kunstgras. Met als toppunt de opeenstapeling van kunstgrasvelden, zonder concreet plan om deze te verwerken. Andere matten verdwenen in een grijs circuit.

Om invulling te geven aan de preventieve maatregelen bieden wij onze opdrachtgevers de mogelijkheid om te kiezen voor circulaire kantopsluitingen en borstelmatten, zodat daarmee een bijdrage wordt geleverd om de kunstgrasafvalberg te verkleinen en de verspreiding van microplastics wordt tegengegaan!

Meer informatie over de borstelmat

Wat betekent circulariteit voor ons?

Circulariteit is een kernbegrip de laatste jaren. Aangezien de recycling van materialen een hot topic is, betekent dit ook commerciële onderscheidenheid. Jammer genoeg hebben we in het verleden al gezien dat hier op een negatieve manier van geprofiteerd wordt. Met als gevolg een kunstgrasafvalberg met een ongekende grootte. Voor ons is het daarom van essentieel belang dat al onze producten worden voorzien van de juiste certificaten. Daarom wordt de GreenMatter borstelmat geleverd inclusief de certificaten: ISO 9001: Quality Certificate, ISO 14001: Environment Certificate en de OHSAS 18001: Safety Certificate.

MVO en duurzaamheid

Circulariteit gaat in onze ogen hand en hand samen met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid. Doordat onze producten naar verwachting een levensduur van maar liefst 50 jaar hebben, kan er gerust gesproken worden over een duurzaam product. Ook op het gebied van MVO proberen wij ons steentje bij te dragen. Bij de vervaardiging van de GreenMatter producten wordt daarom gebruik gemaakt van de diensten van een sociaal werkbedrijf, namelijk: Empatec. Op deze manier bieden wij zinvol werk aan medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De meest groene borstelmat van Nederland!

Voordelen W&H Sports

Snelle levering
Vaste montagepartner
Eén aanspreekpunt
Hoogwaardige materialen
Goede referenties
Deskundig advies

W&H Sports; mede-initiatiefnemer van GreenMatter

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid zit in ons DNA en vind je terug in onze initiatieven en ons leveringsprogramma. In 2019 zijn wij samen met Lankhorst Engineered Products GreenMatter gestart. Hiermee hebben wij ons ten doel gesteld om de kunstgrasafvalberg te verkleinen. Dit gebeurt door producten te ontwikkelen en produceren van gerecycled kunstgras voor op of rond de sportaccommodatie. De producten van GreenMatter zijn na afloop 100% recyclebaar. Dit levert een gesloten cirkel op. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) maken wij bij de vervaardiging van de GreenMatter producten gebruik van een sociaal werkbedrijf.

Maak impact en kies voor een échte groene borstelmat

Samen verkleinen we de kunstgrasafvalberg en voorkomen we de verspreiding van microplastics!