W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Certificaat duurzaamheid en Take Back & Recycle

Wij hechten grote waarde aan duurzaamheid en daarom hebben wij samen met onze productiepartner  Schäper Sportgerätebau GmbH  een certificaat ontwikkeld. Met dit certificaat garanderen wij onze duurzaamheid en ook het terugnemen en recyclen van onze sport- en inrichtingsmaterialen aan het einde van de levensduur.

Take Back & Recycle garantie
Onze sport- en inrichtingsmaterialen (van aluminium en staal) kunnen op verzoek aan het einde van de levensduur door ons worden teruggenomen. Deze worden vooraf beoordeeld op recycling of hergebruik. Indien recyclebaar wordt door ons de actuele schrootprijs/KG berekend en zullen wij deze verrekenen met nieuw te leveren sport- en inrichtingsmaterialen of crediteren. Gekwalificeerde partners in de regio van onze productiepartner dragen zorg voor de recycling. Wanneer na onze beoordeling blijkt dat materialen nog hergebruikt kunnen worden, zullen vooraf de kosten van het opknappen en repareren worden voorgelegd.

Voordelen
Met de Take Back & Recycle Service willen wij gemeentes, organisaties en sportverenigingen ontzorgen bij de afvoer van oude sport- en inrichtingsmaterialen. De opdrachtgever biedt tevens een directe bijdrage aan een beter milieu en draagt bij aan een duurzame en veilige sportomgeving.

Wist je overigens dat…
… de energie die wordt gebruikt bij de vervaardiging van onze aluminium en stalen sport- en inrichtingsmaterialen voor een groot deel wordt opgewekt door zonnepanelen?

… onze voertuigen voor het leveren van de sport- en inrichtingsmaterialen voldoen aan de strenge eisen voor fijnstof en daarom door de milieuzones mogen rijden?

Met bovenstaande punten leveren wij in nauwe samenwerking met onze productiepartner een actieve bijdrage aan een efficiënt en duurzaam gebruik van de hulpbronnen van onze planeet. Op verzoek verstrekken wij jou graag gedetailleerde informatie over de recyclingpartners of over de samenstelling van het energieverbruik bij onze productie.