W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

De Langeleegte; weer gevuld!

de langeleegteIn de verte zie je de stadionlampen nog staan. Je wandelt langzaam over kleine paden richting het stadion. Het is leeg en het lijkt een beetje alsof je bent beland in de middle of nowhere. Maar het ademt nog steeds. Pure voetbalnostalgie. Wij zijn langs geweest bij De Langeleegte; waar na lange tijd weer naar de toekomst wordt gekeken.

De Kompanije

Het fameuze stadion aan de Langeleegte maakt straks deel uit van een Sport- en Leerpark met centrale plek voor een scholengemeenschap en verschillende sportverenigingen. Een deel van de tribunes is inmiddels gesloopt, bomen en struiken weggehaald en er is een kunstgrasveld aangelegd. Maar er zitten nog meer veranderingen aan te komen. Onlangs is ervoor gekozen om nieuwe dug-outs en doelen met netstangen aan te schaffen. In de toekomst wilt de werkorganisatie onder andere ook een skeelerparcour én wielerbaan in het stadion gaan herbergen.

Sportpark De Langeleegte

Het welbekende sportpark De Langeleegte is een sportcomplex in Veendam. Van 1954 tot en met 2013 was dit de thuisbasis van betaald voetbalclub SC Veendam. Het stadion heeft een capaciteit van 6500 plaatsen en werd geopend in 1954 als sportpark De Langeleegte. Sinds 2013 is het stadion in gebruik genomen door de naastgelegen amateurvereniging VV Veendam 1894.

De Langeleegte is een Groningse naam. Veel mensen associëren het met leegte; in het Gronings is leeg echter de benaming voor ‘laag’. Het stadion van Veendam kreeg vanaf het seizoen 2008-2009 een nieuwe naam. Per 1 juli 2008 heette het stadion vanwege sponsoring officieel het Gjaltema-stadion aan de Langeleegte. Op 25 maart 2013 werd SC Veendam failliet verklaard waarmee ook de sponsoraanduiding van het stadion te vervallen kwam.

Naast het stadion liggen op het sportcomplex ook de velden van amateurclub VV Veendam 1894, hockeyclub MHC Daring, tennisclub TC Veendam en het veld van honk- en softbalvereniging The Blokes alsmede 18 holes van Golfclub De Compagnie.

De gemeente Veendam heeft in januari 2018 besloten dat De Langeleegte in 2019 omgedoopt wordt in het Henk Nienhuis Stadion.

Meer weten?

Meer weten over onze dug-outs of doelen met netstangen? Neem dan contact met ons op. Dat kunt u doen door te bellen naar 0252 – 683 300 of te mailen naar [email protected].

Producten in dit artikel