W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

De Toekomst voorzien van volleybalpalen in schroeffundatie

schroeffundatie

De Powerhill van ‘De Toekomst’

Een aantal jaar geleden hebben wij een powerhill mogen leveren op jeugdcomplex ‘De Toekomst’. AFC Ajax maakte daarmee stappen om hun filosofie praktisch toe te passen bij de jeugdspelers. In het hedendaagse voetbal wordt er verwacht dat spelers verschillende atletische vaardigheden ontwikkelen die niet direct met voetbal te maken hebben. Naast de Powerhill heeft AFC Ajax de beschikking over een rondbaan van 250 meter, een achttal sprintbanen van 70 meter, een loszandbak, kopgalgen, diverse (turn-)toestellen, elastieken aan de muur, voetvolleybal-, handbal-honkbal-, volleybal-, badmintonvelden en nog meer mogelijkheden voor andere sporten en spelvormen. Alle onderdelen staan in het teken om de algemene en specifieke conditie te verbeteren.

Filosofie

Voormalig conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt heeft daardoor, in samenwerking met verschillende partijen, een Powerhill ontwikkeld waarbij verschillende trainingselementen zijn samengebracht. De basis voor het ontwerp is het Athletic Skills Program (AST) van René Wormhoudt. Dit programma is gericht op de gezondheid, het welzijn en de talentontwikkeling. Door naast voetbal ook een veelzijdig beweegprogramma te doen, zal er een optimale fysieke intelligentie ontstaan waarop topsport kan worden doorontwikkeld.

De innovatieve schroeffundatie

De Powerhill op De Toekomst wordt vandaag de dag nog steeds veelvuldig gebruikt en doorontwikkeld. Bij de vernieuwing van het volleybalveld is daarom gekozen voor een innovatieve toepassing van W&H Sports waarbij de volleybalpalen in een schroeffundatie worden gezet. Normaliter worden grondpotten in betonfundaties aangebracht maar hier is gekozen voor een innovatieve fundatiemethode. De voordelen van deze innovatieve fundatiemethode zijn als volgt:
– het is kosten- en tijdbesparend;
– er hoeft niet gegraven te worden
– er is geen beton nodig;
– milieuvriendelijke fundatiemethode;
– lange levensduur;
– en niet geheel onbelangrijk: een schroeffundatie kan worden hergebruikt.

De volleybalpalen zijn in samenwerking met Weenk Schroeffunderingen en Sport Installatie Partners ingebouwd. Meer weten over onze hoogwaardige volleybalpalen? Klik hier!

Producten in dit artikel