W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Verschillende soorten beachsporten

Sporten in de openbare ruimte wordt steeds populairder. Om die reden bieden steeds meer gemeenten hiervoor verschillende sporten aan. Een van deze populaire sporten is beachsporten. Nu kan de vraag voor een gemeente zijn of zij in het aanbieden van deze sport een rol van betekenis kunnen spelen. En waar kunnen zij dan het best een dergelijk court aanleggen, welke sporten moeten worden aangeboden en waar dient het court aan te voldoen?

Beachsporten is een categorie sporten die gespeeld wordt op het strand of op een zandondergrond (indoor en outdoor). Beachsporten zijn er in teamverband, in tweetallen en individueel.  Daarnaast heeft het aanbieden van deze sport tal van voordelen voor een gemeente: het heeft een positief imago, het is relatief goedkoop in aanleg en onderhoud en het trekt een grote diversiteit van doelgroepen aan. Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat trainen in zand leidt tot een grotere trainingsprikkel en minder belasting van gewrichten in vergelijking met trainen op een harde ondergrond.

Beachveld aanleggen

Bij het aanleggen van een nieuw beachveld kom je voor verschillende keuzes te staan. Zoals de afmetingen van het speelveld, welk soort zand, diepte van het zand, drainage, materialen, randafwerking, hekwerk/boarding en een afdekconstructie. Hou op voorhand ook al rekening met onderhoud, opslag van materialen en eventuele faciliteiten als horeca, sanitair, kleedruimte, tribunes.

Wij hebben een uitgebreid leveringsprogramma voor de inrichting van een beachcourt. Hierbij kan gedacht worden aan de volgende beachsporten:

Beachvolleybal

Beachvolleybal of strandvolleybal is een olympische balsport waarbij twee teams gescheiden door een net tegen elkaar spelen. Ons leveringsprogramma beachvolleybal is compleet. Naast beachvolleybalpalen en netten leveren wij ook opsluit- en omrandingssystemen, scheidingsdoek, zandafdekkingen, maaitegels, grondpotten voor beachvolleybalpalen (vast en mobiel), antennes, tribunes, zand (reiniging) en speelveldmarkering. Al onze materialen voldoen aan de eisen van de NEVOBO.

Beachsoccer

Beachsoccer is een variant van het gewone voetbal die op het strand of op los zand wordt gespeeld. Bij beachsoccer worden veel technische trucjes gebruikt. Het zand voegt een andere dimensie toe aan de sport: lenigheid en individuele vaardigheden worden getest. Wij kunnen jou van A tot Z voorzien. Van beachsoccerdoelen en netten tot opsluit- en omrandingssystemen, zandafdekkingen, maaitegels, grondpotten voor beachsoccerdoelen (vast en mobiel), tribunes, zand (reiniging) en speelveldmarkering.

Beachbadminton

Beachbadminton is een combinatie van volleybal & badminton waarbij badminton gespeeld wordt, buiten, in de wind en in het zand. Ons leveringsprogramma voor beachbadminton is zeer uitgebreid. Naast beachbadmintonpalen en netten leveren wij ook grondpotten voor beachbadmintonpalen (vast en mobiel), tribunes, zand (reiniging) en speelveldmarkering voor beachbadminton.

Beachhandbal

Beachhandbal is een teamsport waarbij twee teams een bal passen en stuiteren of rollen, in een poging deze in het doel van het andere team te gooien. Wij kunnen voor deze sport  beachhandbaldoelen, netten maar ook opsluit- en omrandingssystemen, zandafdekkingen, maaitegels, grondpotten voor beachhandbaldoelen (vast en mobiel), tribunes, zand (reiniging) en speelveldmarkering voor beachhandbal leveren. Al onze materialen voldoen aan de eisen van het NHV.

Beachkorfbal

Beachkorfbal is een relatief nieuwe variant van het spel korfbal, ontstaan om en nabij het jaar 2000. Beachkorfbal wordt 4 tegen 4 gespeeld. Voor het beoefenen van deze sport kun je het volgende nodig hebben: korfbalpalen, voetstukken, manden (in diversen kleuren), korfbalballen, tribunes, zand (reiniging) en speelveldmarkering. Al onze materialen voldoen aan de eisen van het KNKV.

Beachtennis

Beachtennis is een vorm van tennis die sterk in opkomst is en door de ITF en KNLTB wordt ondersteund. Beachtennis wordt gespeeld op een beach-veld van 16 bij 8 meter met een speciaal beachtennis racket. Ons leveringsprogramma voor beachtennis is compleet. Naast palen voor netbevestiging en netten leveren wij tribunes, zand (reiniging) en speelveldmarkering voor beachtennis. Al onze materialen voldoen aan de eisen van de KNLTB.

Ook  hebben wij inmiddels verschillende courts mogen inrichten, waarop diverse beachsporten kunnen plaatsvinden. Voor het multifunctioneel gebruik van een beachcourt hebben wij speciale mobiele inbouwframes ontwikkeld, zodat palen en doelen verankerd kunnen worden maar ook weer eenvoudig verwijderd.