W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Doorontwikkeling in de GreenMatter kantplanken

Met GreenMatter zijn we blijvend op zoek naar nieuwe manieren om kunstgrasvezels van oude versleten kunstgrasvelden te verwerken in nieuwe, duurzame inrichtingsmaterialen. De GreenMatter kantplanken waren één van de eerste producten die werden ontwikkeld maar zijn door de jaren heen altijd doorontwikkeld. Ook nu kunnen wij weer een nieuwe doorontwikkeling communiceren.

GreenMatter kantplanken zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo is de kantplank met een hoogte van 15 en een hoogte van 20 centimeter te bestellen. In een eerder stadium werd er, in samenwerking met Struyk Verwo, al een betonplaat met uitsparing gemaakt waardoor onze kantplanken verdiept kunnen worden aangebracht. Om de kans tot ongewenste verspreiding van infill en microplastics tot het minimum te beperken, hebben wij nu een toepassing ontwikkeld waarbij de kantplank wordt voorzien van een rubberen strip.

GreenMatter kantplank 2.0

Het grote verschil met de eerdere kantplanken is dat de GreenMatter kantplank onderling verbonden wordt door een koppelstuk, dat is vervaardigd uit gerecycled kunstgras. Daarmee is het compriband, dat eerder werd toegepast om de krimp en uitzet van de kantplanken op te vangen, niet langer meer nodig. Daarnaast wordt de kantplank voorzien van een aluminium onderprofiel dat is voorzien van een rubberen strip. Deze strip zorgt voor het opvangen van eventuele oneffenheden in het straatwerk.

Primeur voor S.V. Geinburgia

Sportvereniging Geinburgia uit Amsterdam had de primeur. Hier zijn de eerste GreenMatter kantplanken 2.0 toegepast. Naast de kantplanken zijn hier ook nieuwe wedstrijddoelen en dug-outs geleverd. Andere bijzonderheid; de dug-outs zijn uitgevoerd met GreenMatter zitbanken. Deze zijn vervaardigd van oude versleten kunstgrasvezels en komen op deze circulaire manier weer terug op de sportvelden in de vorm van nieuwe inrichtingsmaterialen.

Producten in dit artikel