W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

GreenMatter; dé oplossing voor de kunstgras afvalberg!

Recycling kunstgrasveld

Sinds de millenniumwisseling zijn er heel veel kunstgrasvelden aangelegd maar is er te weinig stil gestaan hoe er met de te vervangen velden moet worden omgegaan. Hoe staat het met de verwijdering, de afvalstroom, de recycling van de vezels en de backing en de infill? Met de media-aandacht van de afgelopen tijd kunnen we concluderen dat hierin tekort is geschoten en dat waardevolle grondstoffen in een grijs circuit zijn terechtgekomen. Echter, het hergebruik van kunstgras op een verantwoorde en circulaire manier is wél mogelijk! Daarom is er een nieuw en groen initiatief gestart! ‘Recycle the present, save the future’.

Greenmatter

Met het initiatief GreenMatter hebben Lankhorst en W&H Sports zich ten doel gesteld de afvalberg van kunstgrasvelden aan te pakken. Dit doen wij door producten te ontwikkelen en produceren van gerecycled kunstgras. Het gerecyclede materiaal is afkomstig van Re-Match, specialist in het recyclen van kunstgras.

Om opdrachtgevers ervan te verzekeren dat al het kunstgras-agglomeraat dat geleverd wordt ten behoeve van de producten van GreenMatter 100% afkomstig is van gerecycled kunstgras en er geen afvalproductie wordt gebruikt, geeft Re-Match hiervoor een garantieverklaring af.

Belangstelling

De gemeente Utrecht en Amsterdam hebben inmiddels hun interesse getoond in de producten van GreenMatter. In Utrecht wordt zeer binnenkort voor vijf velden kantplanken van gerecycled kunstgras geleverd en gemonteerd voor het behoud van infill en het tegengaan van het verspreiden van microplastics en bij de gemeente Amsterdam worden er verschillende parkbanken en picknicksets geleverd. Bij beide gemeenten sprak vooral het idee dat het ‘afval’ uit de oude kunstgrasmat een nieuw leven krijgt in de vorm van nieuwe producten voor op en rond het sportveld.

Circulaire uitdaging

Door GreenMatter worden opdrachtgevers zoals gemeenten en ingenieursbureaus op een praktische en transparante manier ondersteund in een 100% circulaire oplossing voor verwerking van versleten kunstgrasmatten. Het zorgvuldig samengestelde leveringsprogramma van slag- en kantplanken, picknicksets, parkbanken en terras- en vlonderplanken, biedt voldoende mogelijkheden om iedere kilogram kunstgrasvezels op een gerecyclede wijze terug te laten komen op of rond de sportaccommodatie. Mocht in de toekomst uit de markt blijken dat er vraag is naar andere producten, zal daar zeker over nagedacht worden. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) maken wij bij de vervaardiging van deze producten gebruik van een sociale werkplaats, namelijk: Empatec.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer te weten komen over GreenMatter? Één van onze medewerkers staat u graag te woord. Wij zijn telefonisch te bereiken via 0252 – 683300 of via [email protected].

 

Producten in dit artikel