W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Intensieve samenwerking tussen W&H Sports & Buitensportplan

Buitensportplan x W&H Sports.

Samen met Buitensportplan -een zusterbedrijf van Speelplan- slaan wij de handen ineen. Wij gaan intensief samenwerken op het gebied van het sportief inrichten van de openbare ruimte voor jong tot oud! Door gebruik te maken van elkaars expertise en competenties kunnen gemeenten volledig ontzorgd worden bij het ontwerpen en realiseren van uitdagende en slimme sportlocaties.

Als gevolg van onder andere Corona en de huidige crisis worden teruglopende ledenaantallen bij sportverenigingen verwacht. Mede hierdoor is de behoefte aan sporten in de openbare ruimte toegenomen. Deze trend blijft zich voortzetten. Bij het inrichten van sportlocaties willen wij vooral het verschil maken door vooraf behoeften te inventariseren, zodat er uitdagende sportlocaties ontstaan die volledig aansluiten op de beoogde doelgroepen.

De (maatschappelijke) opbrengst

Wij merken dat bij de sportieve inrichting van de openbare ruimte nog vaak traditioneel wordt gedacht. Maar door de veranderende behoefte van de huidige generatie zou je meer moeten kijken naar SROI (social return of investment). Wat kan de sportlocatie maatschappelijk en sociaal opleveren en hoe kan ik deze beter activeren? De SROI van sport en bewegen in Nederland bedraagt naar schatting 1 op 2,51. Dat betekent dat de gemeten maatschappelijke opbrengsten in potentie 2,51 keer zo hoog zijn dan alle investeringen om sport en bewegen te stimuleren. Wanneer iemand structureel sport of beweegt, kan dit tot € 75.000 aan maatschappelijke waarde per persoon opleveren, over de rest van zijn of haar leven. Dit zijn gezondheids-, sociale- en arbeidsvoordelen.

Interactieve sportmaterialen

Door het toepassen van interactieve sportmaterialen -zoals de SportBox, het SmartGoals Urban SkillCourt of QR codes op fitnesstoestellen – ontstaat er een geheel andere dynamiek en worden sportlocaties slimmer en intensiever gebruikt. Er ontstaat data waarmee een (gemeentelijke) opdrachtgever nog beter kan inspelen op het inrichten van toekomstige sportlocaties omdat de behoeften en het gebruik beter kunnen worden gemonitord.

Samenwerking

Buitensportplan is in 2021 opgericht door de eigenaar van Speelplan, Walid Rahman. Het is een ontwerp-, inspectie- en adviesbureau gespecialiseerd in sporten en bewegen voor jong en oud. Door de jarenlange ervaring van Speelplan op het gebied van adviseren en ontwerpen van speelruimten, was de brug naar sport snel gemaakt.

Wij hebben diverse sport- en inrichtingsmaterialen en sport- en beweegconcepten voor in de openbare ruimte voor diverse doelgroepen. Buitensportplan kan het advies, het ontwerp en de inspectie verzorgen.

Met behulp van het aantoonbaar beheer systeem van DataControl , kunnen de sport- en inrichtingsmaterialen digitaal beheerd worden. Hierin kunnen alle geplande onderhoudsacties, documenten (zoals certificaten), visuele inspecties en reparaties up-to-date worden bijgehouden. Hierdoor kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Hiermee zijn wij de eerste in Nederland.

Misschien vind je dit ook interessant:

Nieuwe onderhoudsmodule in het Aantoonbaar Beheersysteem

Samen met Data Control (zusterbedrijf van Speelplan) werken wij al enige tijd samen op het gebied van het digitaal beheren van sport- en…