W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Internationale aandacht groeit voor SmartGoals

SmartGoals zit in de lift! Het Eindhovense techbedrijf leverde reeds in 2012 haar eerste SmartGoals set af. Al snel haakten grote clubs zoals Manchester United, Ajax, Feyenoord, PSV, Schalke 04 en AC Milan aan. Nu, 8 jaar later – mede door toedoen van videocontent van alle gebruikers – besluiten ook steeds meer kleinere organisaties in binnen- en buitenland de SmartGoals toe te passen in trainingen en herstelprocedures.

Het laatste jaar ontvangt SmartGoals steeds meer aanvragen vanuit het buitenland. De ontwikkelingen binnen SmartGoals worden op de voet gevolgd door bonden, sportverenigingen en fysiotherapeuten uit vooral Scandinavië en Duitsland. Maar ook in andere landen worden SmartGoals sets aangeschaft. Zo hebben wij onder andere dit jaar al in Zuid-Korea en de Verenigde Arabische Emiraten SmartGoals mogen leveren. De grootste reden voor de buitenlandse interesse zijn de nieuwe ontwikkelingen.

Ontwikkelingen SmartGoals

De grote reden achter de constante groei is het feit dat Chris Heger en Sjef Fransen, uitvinders van SmartGoals, blijven inzetten op doorontwikkeling. Door de jaren heen zijn er verschillende nieuwe toepassingen toegevoegd aan het SmartGoals aanbod. Zo werden de Smartgoals al snel onderverdeeld in verschillende sets, zoals:

Ook werden de sets al snel ondersteund door een trainingsplatform. Op deze manier hoefden trainers niet langer zelf trainingen te bedenken maar konden zij gebruik maken van een platform dat door de gebruikers zelf werd gevuld met nieuwe en innovatieve trainingen. Hierbij geldt ook de regel: hoe meer er gebruik gemaakt wordt van de SmartGoals hoe meer content en diversiteit aan oefeningen per sport bedacht wordt. Trainers worden nog creatiever indien er met SmartGoals getraind wordt!

SmartGoals kreeg verder vragen over een systeem om tijdwaarneming nog professioneler af te nemen. Mede daarom is er een Timing Set gelanceerd, een hoger statief inclusief SmartLights die het mogelijk maakt om op 0,01 seconden nauwkeurig (split)tijden te meten. Op deze manier kunnen je eigen resultaten of die van anderen nauwkeurig met elkaar worden vergeleken om zo jezelf te verbeteren.

Gamification

Naast de bestaande videodatabase heeft SmartGoals begin dit jaar het SkillGames platform gelanceerd. Software met de mogelijkheid om jouw spelers te testen aan de hand van de data die uit de lights gegenereerd kunnen worden.

Met de vernieuwde SmartGoals SkillGames train je vaardigheden zoals: uithoudingsvermogen, techniek, awareness, sprints, tactiek en bovenal gaming!  Men kan de vaardigheden van spelers meten en vergelijken met andere spelers. Voor de spelers worden de prestaties zichtbaar via een persoonlijke SkillCard. Dit als doelstelling om jezelf maar ook anderen uit te dagen om je prestaties te verbeteren! Voor de trainers is de data beschikbaar in een professioneel platform. Je krijgt op deze manier goed zicht op de sterke en verbeterpunten van de spelers uit jouw team. Naast de basis testen kun je als trainer je eigen testen en normeringen samenstellen in het platform. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je eigen ‘Club wendbaarheidstest’ te creëren.

Veelzijdigheid

Door de jaren heen hebben verschillende eindgebruikers kennis gemaakt met het interactieve systeem. Dat heeft ervoor gezorgd dat de SmartGoals tegenwoordig ook wordt ingezet bij schoolsport, schaatssporten, wielersport, rolstoelsporten en fysiotherapie. Vooraanstaanden binnen de fysiotherapie (lees: PhD Alli Gokeler) hebben het systeem zelfs een jaar lang (met succes) betrokken bij onderzoek naar de revalidatie na ACL-letsel. Met name videocontent van gebruikers en verschillende toepassingen zorgen voor een hoop nieuwsgierigheid en aandacht in binnen- en buitenland.

SmartGoals als permanent beweegconcept

Dit jaar gaat SmartGoals een nieuw permanent beweegconcept introduceren dat een brug slaat tussen gaming en bewegen (lees: gamification). Het concept is reeds prijswinnend. Het leverde SmartGoals de award ‘Field of the Future’ op na aanleiding van de innovatiechallenge van Sportbedrijf Rotterdam.

Een beweegconcept dat sporters uitdaagt om te testen en gamen (workout) in verschillende trainingszones. Blijf ons volgen zodat je op de hoogte blijft van dit unieke beweegconcept.

Producten in dit artikel