W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Innovatief Performance Field voor Longa ’30

Longa ’30 uit Lichtenvoorde heeft enige tijd geleden een gespecialiseerde werkgroep bijeen geroepen voor een innovatief plan. De voetbalclub wilde een performance faciliteit creëren met maar één doel: meer bewegen terwijl voetbalskills ontwikkeld worden. Een mooi voorbeeld van voetbalinnovatie.

Inrichting Performance Field

In opdracht van Longa ’30 hebben wij, in samenwerking met VarioFields, een rol van betekenis mogen spelen bij de inrichting van dit innovatieve Performance Field. Het project omvat een variëteit van bewegingsuitdagende elementen. Allereerst is er gekozen voor een groot multifunctioneel zandveld waar volleybal, beachhandbal of beachvoetbal gespeeld kan worden. Vervolgens is er een betonnen krachtmuur geplaatst voor fysieke oefeningen. Aan de andere kant van de muur is een innovatieve trainingsheuvel geplaatst. Deze heuvel kent verschillende functies. Zo zijn er twee hellingen met verschillende hellingshoeken en 3 trappen geïntegreerd.  Dit alles is zeer geschikt om snelheid en kracht te trainen.

SmartGoals

Op de multifunctionele sportfaciliteit zijn tevens vier SmartGoals palen geïntegreerd. Deze permanente opstelling van de SmartGoals is de combinatie van beweging en gaming. Door middel van de (gratis) app kunnen gebruikers worden uitgedaagd om prestaties en skills te verbeteren. De app is voorzien van verschillende, attractieve spelvormen die met name de jeugd zal uitdagen om in beweging te komen.

De ontwikkeling van het ruim 1.250 m2 grote beweegpark is gerealiseerd door Vario Fields en werd mede mogelijk door: gemeente Oost Gelre, Menzis, Stichting Accommodatie Beheer (SAB), provincie Gelderland, SV Longa`30 en Achterhoek in beweging.

Producten in dit artikel