W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Schoenreinigingsborstel op verdiept maasrooster

Van het infillmateriaal (veelal rubbergranulaat) dat toegepast wordt op kunstgrasvelden, verdwijnt jaarlijks een aanzienlijke hoeveelheid in het milieu. Ook de microplastics als afgesleten kunstgrasvezels belanden op de verharding en bermen rond de velden. Van daaruit komt het materiaal terecht in het oppervlaktewater door afspoeling en het RWA-riool.

De hoeveelheid infill en kunstgrasvezel dat verspreid in het milieu belandt, bedraagt circa 325 kilogram per jaar per veld. Dit vormt een groot risico voor mens, plant en dier. Vanuit de zorgplicht zijn gemeenten en sportverenigingen verplicht om maatregelen te nemen tegen verspreiding van bodemvreemde materialen in het milieu. De juiste beheermaatregelen voorkomen per direct meer uitstroming van infillmateriaal en mircroplastics.

Vanuit een groeiend bewustzijn wordt er steeds meer gekeken naar oplossingen om de verspreiding van infill en microplastics tegen te gaan. Naast onze reeds bestaande producten, hebben wij in samenwerking met Struyk Verwo Infra onlangs ook een nieuw product geïntroduceerd, namelijk; de schoenreinigingsborstel op verdiept maasrooster. Het is een schoenreinigingsborstel die is geplaatst op een verdiept maasrooster in een prefab betonplaat (in afmetingen 200 x 200 cm). Het maasrooster is verdiept aangebracht en uitneembaar. Door de verdiepte vuilopvang kan vuil en infill worden opgevangen en wordt daardoor voorkomen dat infill/ microplastics in het milieu terechtkomen.

Producten in dit artikel