W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Terugblik: de tribunes van het Olympisch stadion

Wij bestaan sinds 2002 en vanaf dat moment lag de focus op het kwalitatief hoogwaardig inrichten van sportaccommodaties. Na circa 8 jaar werden ook tribunestoelen aan het leveringsprogramma toegevoegd. De eerste referentie was een memorabele en daarom blikken we 10 jaar later graag nog eens terug!

Een belletje..

Hoewel wij tribunestoelen al eens in kleinere aantallen hadden verkocht, had zich nog geen kans voorgedaan om een groot project te mogen inrichten. Een telefoontje van de facilitair manager van het Olympisch Stadion bracht daar verandering in. Eerder hadden wij het Olympisch Stadion mogen inrichten met atletiekmaterialen en daarom werd ook de vraag gesteld of wij tribunestoelen konden leveren.  De aanleiding voor deze aanvraag was de BID voor de organisatie van het WK Voetbal 2018 waar Nederland een gooi naar deed. Het Olympisch stadion maakte een belangrijk onderdeel uit van dit plan.

De tribunes van het Olympisch Stadion

Alle tribunestoelen van het Olympisch Stadion dienden vervangen te worden om te kunnen voldoen aan de eisen van de internationale sportkoepels. Totaal zijn er toen ruim 22.500 nieuwe tribunestoelen geplaatst. Hoewel wij eerder enkele kleine stoelenprojecten hadden afgerond, was dit een operatie van een ander formaat. Wellicht wat onervaren maar uiterst gedreven werden al snel de eerste stappen ondernomen. Wij werkten samen met de Spaanse producent Daplast en deze had onder andere ervaring met stadions als Camp Nou en Santiago Bernabeu. Omdat het monumentale stadion geen technische tekeningen van de tribune bleek te hebben, werd gezamenlijk een plan van aanpak opgesteld. Als eerste werd het gehele stadion ingemeten en technisch uitgewerkt. Dit duurde maar liefst 3 weken maar hierdoor kregen we een goed beeld van type stoelen en mogelijke montagewijze.

Maatwerk

Omdat de tribunetreden niet allemaal hetzelfde waren en ook de trapopgangen wisselend waren uitgevoerd, kwam er veel maatwerk bij kijken. Er zijn verschillende tribunestoelen (type CR5 en CRM) toegepast die met een speciale adapter zijn geplaatst op de bestaande beugels. Een leuk detail is dat de stadionstoelen voor de eretribune zijn uitgevoerd met het logo van het Olympisch Stadion.

Terugblik

Nu, 10 jaar later, kijken we met veel trots terug op dit mooie project. Niet alleen een mooi verhaal om te vertellen maar ook nog steeds heel blij met het verloop en afronding van het project. Al snel volgden enkele andere grote stoelenprojecten, zoals het Wagener Stadion, het Van Donge & De Roo Stadion (Excelsior Rotterdam), Neptunus Stadion, het Yanmar Stadion (Almere City FC), het Cars Jeans Stadion (ADO Den Haag), het jeugdcomplex van AZ en Feyenoord. Het Olympisch Stadion is tegenwoordig de thuisbasis voor grote evenementen zoals De Coolste Baan van Nederland, The Flying Dutch, Kingsland, het NK Schaatsen en recent De Amsterdamse Zomer.

Producten in dit artikel