W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Urban Sport heeft de toekomst

Gezondheid en welzijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanuit gemeenten komt dan ook steeds meer aandacht voor sporten en bewegen in de openbare ruimte. Dit wordt ook wel Urban Sport genoemd, een verzamelnaam voor verschillende sporten die op straat beoefend worden waarbij je allerlei bewegingen leert die je ook kunt gebruiken bij sporten die je al doet. Urban Sport is helemaal hot op dit moment. Door de huidige situatie omtrent COVID-19 en teruglopende aantallen bij verenigingen is het aanbieden van Urban Sport een speerpunt bij veel gemeenten geworden. Wij zijn van mening dat deze trend alleen maar zal doorzetten. De juiste inrichting van de buitenruimte is van cruciaal belang om mensen aan het sporten te krijgen en daarmee het creëren van een gezonde leefomgeving.

Het aanbieden van Urban Sport aan haar inwoners heeft voor gemeenten de volgende voordelen:

  • Het nieuwe activiteitenaanbod stimuleert een gezonde, actieve leefstijl en meedoen in de samenleving. Deze sporttrend biedt een uitgelezen kans om een doelgroep te bereiken die niet altijd even makkelijk te bereiken is voor gemeenten.
  • Urban Sport bereikt nieuwe doelgroepen en vormt een community die werkt aan weerbare en initiatiefrijke mensen. Het bindt mensen en brengt ze samen.
  • Locaties voor een Urban Sport Place is goedkoper dan officiële sportaccommodaties. Helemaal als locaties al vanaf het ontwerpproces bij gebiedsontwikkeling beweegvriendelijk worden ingericht. De stad als podium en/of playground voegt waarde toe aan de openbare ruimte. Bovendien speelt Urban Sport een rol bij hergebruik van leegstand.

Wij hebben een gevarieerd aanbod van Urban Sports in ons leveringsprogramma, dat is gericht op het sportief, recreatief, uitdagend en interactief inrichten van de openbare ruimte. Hieronder tref je een aantal voorbeelden van Urban Sport aan. Deze kunnen op een locatie met elkaar gecombineerd worden tot één Urban Sport Place.

Multifunctionele sportvelden

Naast de ‘traditionele’ trap- en speelveldjes is er inmiddels zoveel meer mogelijk. Zo bieden wij boarding aan dat gebruikt kan worden bij een soccercourt of voor een multicourt waarop diverse sporten kunnen worden beoefend. Ook is het mogelijk om op allerlei manieren basketbalvelden in te richten voor streetball en 3×3 basketball op speciale modulaire outdoor sportvloeren.

Outdoor fitness en calisthenics

Op het gebied van outdoor fitness leveren wij losse toestellen voor individueel gebruik maar ook multifunctionele toestellen voor het gebruik door groepen. Naast de verschillende lijnen fitnesstoestellen kunnen wij nu ook een Urban Sport Park inrichten. Dit is een compleet beweegpark waar een combinatie van freerunnen en fitness terug te vinden is. Hierdoor ontstaat een gevarieerd aanbod en een uitdagende sportomgeving voor zowel jeugd als volwassenen.

SPORTbox

De SPORTbox is opslagruimte voor fitness- en trainingsmaterialen die op verschillende plekken in de openbare ruimte geplaatst kan worden. Gebruikers kunnen zich registreren via een app en middels een app & move concept kunnen gebruikers de box openen, trainingen reserveren en oefeningen bekijken. De SPORTbox is voorzien van in- en uitschuifbare lades en een zonnecel met oplaadmogelijkheden (via USB). De original en de special uitvoeringen zijn uitgerust met diverse fitness- en trainingsmaterialen en de inhoud wordt met een intelligent camerasysteem beveiligd (tegen diefstal en onbevoegd gebruik). Bij de toolbox kan de inhoud geheel naar wens zelf worden samengesteld.

SmartGoals Skillcourt

De SmartGoals worden al jarenlang ingezet op het sportveld maar er is nu ook een SmartGoals Urban SkillCourt ontwikkeld. Dit product is speciaal ontwikkeld voor openbare ruimtes en hiermee wordt de brug geslagen tussen bewegen en gamen. Het SmartGoals Urban SkillCourt is een permanente, interactieve installatie voor in de openbare ruimte. Het SkillCourt is volledig naar eigen wens in te richten en kan tevens voorzien worden van andere inrichtingsmaterialen zoals LED schermen, voetbaldoelen, boarding, fitnessinstallaties, enzovoorts. Hoe werkt het? Gebruikers kunnen via een app worden uitgedaagd om prestaties en skills te verbeteren. Er dient eenmalig een QR-code gescand te worden. Daarna kunnen attractieve oefeningen gekozen worden en kan de training gestart worden! Je kunt jezelf uitdagen maar het is ook mogelijk om anderen uit te dagen. Iedere gebruiker kan een eigen shield met profiel aanmaken waarin de resultaten zichtbaar zijn. Deze interactieve uitdaging zorgt voor beleving met een spelelement waardoor je het maximale uit jezelf kunt halen, elkaar kunt uitdagen om te sporten en te bewegen of lekker op je eigen gewenste niveau kunt trainen.

Eerste Urban Skillcourt in Rotterdam

In de gemeente Rotterdam wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan het eerste Urban Skillcourt. Een sportplein voor jong en oud, getraind of ongetraind. De grootte van dit court is afgestemd op de locatie en kent 5 zones waarop je kunt trainen en bewegen. Via een app zijn er allerlei testen en oefeningen mogelijk om je eigen skils te verbeteren, jezelf en anderen uit te dagen. Elke zone op dit court heeft een ander thema: techniek, kracht, performance, snelheid (runningtrack) en gaming (FUN). Daarnaast is het court uitgebreid met de TURNBAR®, een multifunctioneel fitnesstoestel dat bij uitstek te gebruiken is voor street workout, calisthenics, CrossFit en bootcamp.

 

 

Producten in dit artikel