W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Drie nieuwe 3×3 basketballcourts in Amsterdam

Dat de populariteit van de sport 3×3 basketbal aan een opmars bezig is, is duidelijk. Zo was de urban variant van basketbal dit jaar voor het eerst een onderdeel op de Olympische Spelen en worden er al geruime tijd steeds meer 3×3 basketballcourts aangelegd in Nederland. Zo ook in de Gemeente Amsterdam waar op dit moment drie nieuwe speelvelden worden aangelegd.

Locaties

Het gaat om één basketballcourt bij het Nelson Mandelapark en twee courts bij de Sportheldenbuurt. Bij het Nelson Mandelapark is de bestaande vloer vervangen en is er een nieuwe modulaire sportvloer met geïntegreerde ondervloer geplaatst. De andere twee courts zijn nieuw waardoor het totale aantal 3×3 basketballcourts in Amsterdam momenteel op 25 komt te staan. De basketbalvloeren zijn in verschillende kleuren geleverd en zijn uniek door de geïntegreerde ondervloer met drainerende en optimale sporttechnische eigenschappen.

3×3 UNITES

Een belangrijke partij binnen de groei van de sport is 3×3 UNITES. 3X3 UNITES streeft ernaar om het basketbal terug naar de pleintjes te brengen. In verschillende steden zoeken zij, in samenwerking met lokale partners naar plekken waar al een straatbasketbal community actief is of naar plekken die de potentie hebben een goede 3X3 community op te zetten. Samen met deze Leaders (lokale trainers) kijken zij wat er nodig is om de community een boost te geven.

Een van de belangrijkste pijlers binnen 3X3 UNITES is goede hardware. Zij geloven dat een goed en verzorgd pleintje aanzet en motiveert tot het spelen van 3X3 Basketball. Hun missie is om gemeenten en andere betrokkenen ervan te overtuigen wat de meerwaarde is van goede basketbalvoorzieningen. Samen met productpartners streven zij ernaar om iedere community zijn eigen ‘home’ te geven, waar met hoge frequentie en trots gespeeld kan worden.

Producten in dit artikel