W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

AED gewonnen door Sportief Capelle

Marieke Scheepstra van Sportief Capelle was de gelukkige winnares van onze beursactie waarbij wij samen met CardiAid een sport-AED hebben verloot. De prijs is overhandigd door Thomas Balm van CardiAid en Rogier Vink van W&H Sports. De defibrilator zal in de bus van de beheerders van de sportparken worden opgehangen.

Een AED draagt bij aan een veilige omgeving. Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal; dit wordt zonder AED niet gehaald. Reanimatie verdubbelt namelijk de overlevingskans van slachtoffers. Als er een AED aanwezig is, kun je direct helpen. Het draagbare apparaat analyseert het hartritme en geeft opdrachten aan de hulpverlener. Ook zonder medische kennis kan er een leven gered worden.

Men denkt dat men veilig is, maar helaas ontbreekt een (onderhouden) AED op dit moment bij veel verenigingen of zijn bestaande AED’s reeds aan vervanging toe. Verlopen batterijen, pads en AED’s die niet meer aan de huidige reanimatie richtlijn voldoen. Daarnaast komt het voor dat op een sportpark verschillende type AED’s aanwezig zijn, die vaak niet centraal beschikbaar zijn voor leden en waar niet jaarlijks uitleg wordt gegeven over de apparatuur. Kortom, problemen alom.

Waar wij samen met CardiAid voor kunnen zorgen is, dat er één type op de verschillende sportclubs aanwezig is met een uniform beleid. Dat de apparatuur up-to- date is, door periodiek onderhoud. En dat de ’levensreddende’ apparaten centraal en goed zichtbaar geplaatst worden en dat ieder jaar een instructieavond wordt georganiseerd, zodat men weet hoe de AED precies werkt.

Indien u interesse heeft uw sportpark of vereniging nog veiliger te maken, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis veiligheidsscan. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

 

Producten in dit artikel