W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Atletiek is voor ons een speerpunt

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel of in groepen (estafette) moeten presteren. Atletiek wordt zowel op de weg, in het veld als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel ‘de moeder der sporten’ genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wij zijn sinds 2002 gespecialiseerd in het aanbieden van atletiekmaterialen voor diverse disciplines. De afgelopen jaren hebben wij dan ook veel atletiekaccommodaties mogen inrichten waaronder het Olympisch Stadion. Het aanbod voor deze sport is zorgvuldig samengesteld en van hoge kwaliteit. Zo voldoen alle atletiekmaterialen die geschikt zijn voor competitief gebruik, aan de eisen van de Atletiekunie. De atletiekproducten zijn tevens gecertificeerd volgens de eisen van World Athletics. Door onze jarenlange ervaring met de verkoop en plaatsing van atletiekmaterialen, wordt ons ook steeds vaker gevraagd een adviserende rol te in te nemen bij nieuw- en/of verbouwplannen.

Mede door het teruglopend aantal leden, gaan steeds meer verenigingen zich naast het aanbieden van de eigen sport richten op het aanbieden van andere sporten. Hierdoor kan de sportoppervlakte efficiënter en commerciëler benut worden. Naast dat de vereniging er zelf gebruik van kan maken, kan het op andere momenten worden verhuurd aan derden.

Wat kunnen wij concreet voor een atletiekvereniging betekenen?

Werpnummers

Discuswerpen, kogelslingeren en kogelstoten zijn disciplines die allemaal onder de categorie ‘Werpnummers’ vallen. Voor deze technische nummers zijn verschillende materialen nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan discuskooien, kogelslingerkooien en beschermkooien. Maar ook discusringen en (concentrische) inlegringen. De plaatsing van dergelijke materialen dient uiterst vakkundig te gebeuren om zo de duurzaamheid te kunnen waarborgen. Hiervoor hebben wij een vaste installatiepartner met jarenlange ervaring.

Loopnummers

Sprints, midden afstanden, lange afstanden, hordelopen, steeple chase en estafettes. Al deze disciplines vallen onder de categorie ‘Loopnummers’. De materialen voor loopnummers lopen uiteen van startblokken, (wedstrijd)horden, waterbakken voor steeplechase en steeplehorden tot transportwagens voor steeplehorden en wedstrijdhorden. Met het SmartGoals timing system kan met 0,01 seconde precisie gemeten worden hoe snel iemand van A naar B rent.

Springnummers

Bij ‘Springnummers’ moet men denken aan disciplines zoals hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen en hinkstapspringen. Om deze technische nummers te kunnen beoefenen heb je verschillende producten nodig, zoals: landingsmatten voor hoogspringen, landingsmatten voor polsstokhoogspringen, hoogspringstandaards, polsstokhoogspringstandaards, overkappingen,  afzetbalken, blindbalken en insteekbakken.

Uitbreiden sportoppervlakte met Urban Sports

Om het sportaanbod van de vereniging te vergroten kunnen verschillende Urban Sports toegevoegd worden. Urban Sport is een verzamelnaam voor verschillende sporten die op straat beoefend worden. Zo kan een atletiekvereniging een outdoor fitnesslocatie realiseren. Op het gebied van outdoor fitness leveren wij losse toestellen voor individueel gebruik maar ook multifunctionele toestellen voor het gebruik door groepen. De TURNBAR® is ideaal te gebruiken voor populaire sporten zoals street workout, calisthenics, CrossFit en bootcamp. Onze ‘NATURE’- Line die is gemaakt van Bongossi (Azobé hardhout) en edelstaal heeft een natuurlijke uitstraling. De fitnesstoestellen van onze ‘NATURE’- line zijn gericht op fitness- en krachttraining voor beginners tot gevorderden.  Onze outdoor fitnes ‘Modern’- Line zijn buitenfitnesstoestellen van edelstaal met een moderne uitstraling en zijn door de hoogwaardige afwerking onderhoudsvrij. Naast krachttoestellen hebben wij ook fitnesstoestellen voor uithoudingsvermogen en toestellen voor evenwicht, balans en mobiliteit. Een groot voordeel is dat een groot aantal van deze toestellen beweegbaar is. Ook is het mogelijk een SmartGoals Urban SkillCourt aan te leggen. Dit bestaat uit een permanente, interactieve opstelling van sportframes met geïntegreerde LED verlichting waarmee onder andere; bewustzijn, handelingssnelheid, reactievermogen en het brein getraind wordt. Het court kan ingericht worden met verschillende zones waaronder een runningtrack.

Outdoor fitnesstoestel bij Olympus ‘70

Atletiekvereniging Olympus ’70 uit Naaldwijk is reeds begonnen met het uitbreiden van het sportaanbod. Hier wordt binnenkort een TURNBAR® geleverd met modulaire onderdelen.