W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Geslaagde dag in Duitsland met medewerkers Atletiekunie

Op donderdag 14 juni hebben wij de accommodatie adviseurs plus de adviesgroep atletiekaccommodaties van de Atletiekunie uitgenodigd om naar onze producent in Duitsland te komen.

In de praktijk blijkt dat er veel fouten ontstaan bij de voorbereiding en realisatie van accommodaties.  Atletiek is een sport met veel verschillende disciplines, waardoor een goede kennis van de atletieksport, van kwaliteitsnormen en van het wedstrijdreglement een vereiste is om een goede accommodatie te realiseren. Soms is er onvoldoende kennis aanwezig vanwege de complexiteit, met als gevolg dat bij oplevering veel problemen worden geconstateerd waar zowel gebruikers (de verenigingen) als de eigenaren (gemeenten) de dupe van zijn. Deze dag stond dan ook in het teken van het delen van onze kennis met de accommodatie adviseurs en adviesgroep van de Atletiekunie over hoe je het best een accommodatie veilig kan inrichten en welke innovaties wij op het gebied van atletiek kunnen bieden:

Pacer2 van Sport Technologies

Deze elektronische haas stelt zowel individuele als groepen hardlopers in staat om met behulp van een visueel hulpmiddel specifieke en tijdgebonden trainingsschema’s af te leggen. De Pacer2 is door zijn techniek eenvoudig in te bouwen op zowel bestaande als nieuwe atletiekbanen en is standaard in te bouwen in de afwateringsgoot van ACO Sport.

ACO afwateringsgoten van ACO Sport

De afwateringsgoten van ACO zijn zo ontworpen dat ze naast de primaire functie van efficiënte afwatering van het baanoppervlak ook een veilige kantafscherming vormen die blessures helpt voorkomen. Onlangs is er voor deze goot een nieuwe afdekking ontwikkeld. Het is een stalen afdekking waardoor het probleem dat nu de deksels stukgaan bij onderhoud van een atletiekbaan, is verholpen.

Nieuwe schroeffundatie van W&H Sports

Al enige tijd werken wij met een nieuwe schroeffundatie. De voordelen van deze nieuwe fundatiemethode zijn: kosten- en tijdbesparend, geen graafwerkzaamheden, geen gebruik van beton, milieuvriendelijk, lange levensduur en hergebruik van de schroeffundaties is mogelijk.

Timing system van SmartGoals en IVO-trainer

De IVO-Trainer is het enige draagbare weerstandsysteem om coördinatie en snelheid te trainen met een zwenkbaar scharnier. Door het zwenkbare systeem kun je niet alleen lineaire sprints, maar ook zijwaartse bewegingen maken met constante weerstand. Dit zorgt voor een aanzienlijke verbetering voor zowel interals intramusculaire coördinatie. Bij het timing system van SmartGoals wordt met 0,01 seconde precisie je sprintsnelheid gemeten. Het systeem bestaat uit vier sprintframes (vier speciale palen) waar je de SmartLights makkelijk in kunt draaien.

Het was een geslaagde informatieve dag. Alle genodigden; hartelijk dank voor jullie komst!

Benieuwd naar onze materialen voor atletiek. Kijk dan eens op onze productpagina!