W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

VCH Beach voorzien van nieuwe materialen

beachvolleybalVCH Beach

Beachvolleybal in Hoofddorp? Jazeker! Hoewel het op een half uur rijden van het daadwerkelijk strand ligt, heeft Hoofddorp met beachvolleybalvereniging VCH Beach haar eigen stukje strand gerealiseerd. Al sinds 2009 heeft VCH Beach haar eigen (outdoor) beachvolleybalvelden en dat bleek een groot succes! Daarom werd het onlangs tijd om de gehele accommodatie te renoveren. Naast een verhuizing werden ook de materialen vervangen. Het eindresultaat mag er zijn! 4 nieuwe beachvolleybalvelden die zijn voorzien van multifunctionele palen waardoor er ook andere beachsporten kunnen worden beoefend.

Beachvolleybal

Beachvolleybal is hot en wordt steeds populairder. De sfeer, de uitstraling, de individualiteit en de vrijheid spreekt veel mensen aan. Bovendien komen spectaculaire acties vaker voor doordat de ondergrond zachter is en er meer risico’s genomen kunnen worden

Veel mensen denken dat beachvolleybal hetzelfde is als zaalvolleybal, alleen dan op het zand. Dat klopt niet helemaal, er zijn grote verschillen tussen de twee. Naast dat je op het zand beachvolleybalt, bestaat een beachvolleybalteam bij officiële (internationale) wedstrijden uit twee spelers, bij zaalvolleybal zijn dat er zes. Op lagere niveaus speel je trouwens nog wel eens beachvolleybal met een team van drie of vier spelers en voor Beach volleyballers onder de 12 jaar zijn er andere beachvolleybalregels.

Het beachvolleybalveld is iets kleiner dan het volleybalveld: 8 bij 8 meter (in de zaal is een veld 9 x 9 meter). De nethoogtes zijn bij beachvolleybal en zaalvolleybal hetzelfde (vrouwen 2.24 m., mannen 2.42 m.).

Ook zijn er qua regels een groot aantal verschillen. Zo moet bij beachvolleybal elke eerste en derde bal met hard contact worden gespeeld. Je mag de tweede bal niet tikken of bovenhands spelen. Voorbeelden van hard contact zijn; smashen, met de vuist of met de knokkels spelen of onderarms.

Andere verschillende met indoor volleybal zijn:
– Spelers hebben geen vaste positie in het veld;
– Er is geen middellijn; er kan hierdoor ook geen lijnfout gemaakt worden;
– Een blok geldt als contact, hierna mag de bal nog maar twee keer worden gespeeld (bij zaalvolleybal mag je na het blok nog 3x overspelen)
– Maximaal drie sets (Set 1 en 2 gaan tot 21 punten, set 3 tot 15 punten)

Meer weten?

Bent u of kent u iemand die op zoek is naar kwalitatief hoogwaardige materialen voor verschillende beachsporten. Laat het ons dan weten en wij werken graag vrijblijvend iets voor u uit. Voor een goede indruk van ons aanbod, kijk hier!

Producten in dit artikel