W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Blog: Buitenfitness voor iedereen!

Sinds een aantal jaar schieten de Bootcampclubs als paddenstoelen uit de grond, wordt CrossFit steeds groter en zie je in de openbare ruimte steeds meer outdoor fitness parcours. Dit past allemaal in de trend die de laatste jaren zichtbaar is: Outdoor fitness is booming!

De Rabobank geeft in hun trendrapport over fitnesscentra aan dat er als tegenreactie op de ketenvorming steeds vaker kleinschalige, innovatieve concepten in de vorm van personal training, small group training, boutique studio’s en outdoor fitness komen. De fitnessconsument is vandaag de dag veel meer bereid te betalen voor goede begeleiding en daarbij staat de totaalbeleving centraal. Naast alle nieuwe indoorconcepten van de laatste jaren zie je nu steeds meer trainers naar buiten trekken. Hier kan gekozen worden voor sporten in de buitenlucht zonder toestel, maar waar veel mensen nu voor kiezen is sporten met een toestel waar verschillende sporten en oefeningen op uitgeoefend kunnen worden. Deze toestellen zijn er uiteraard in verschillende uitvoeringen en maten en materiaal.

Er zijn toestellen die zijn gericht op fitness- en krachttraining voor beginners tot gevorderden. Of toestellen die beweging en mobiliteit bij ouderen bevordert en vergroot. Toestellen zijn verkrijgbaar van verschillende materialen zoals edelstaal, maar ook van hardhout om een natuurlijke uitstraling te bewerkstelligen. Een populair toestel voor onder andere sportinstructeurs is op dit moment een multifunctioneel toestel dat ideaal te gebruiken is voor verschillende sporten en oefeningen.

turnbar-calisthenics

 

TURNBAR®- street workout en calisthenics

TURNBAR® is een innovatief multifunctioneel toestel en is uitermate geschikt voor populaire sporten zoals street workout, calisthenics, CrossFit, outdoor fitness en bootcamp. Dankzij het modulaire ontwerp van het toestel kan het geheel naar eigen wensen, voor ieder budget en op basis van beschikbare ruimte worden geconfigureerd. Er zijn zoveel mogelijk functionaliteiten gecombineerd en daardoor is het een onderscheidend product. Zo is het toestel geschikt voor het trainen van kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatie zowel voor beginners als gevorderden.

TURNBAR® is gemaakt van edelstaal en heeft eigen ontwikkelde en gepatenteerde profielen en bevestigingen en is daardoor weerbestendig, duurzaam en ‘hufterproof’. Daarnaast is het mogelijk voor een combinatie te kiezen van edelstaal en RAL-kleur zwart of tegen meerprijs een andere RAL-kleur. Het toestel krijgt hierdoor een eigen uitstraling en is daardoor een eyecatcher in de omgeving. De TURNBAR® is TÜV-gecertificeerd en de garantie is maar liefst 10 jaar.

In samenwerking met train4Life zijn voor de TURNBAR® activatiemodules ontwikkeld voor het juiste gebruik van het toestel. Door het scannen van een QR-code kunnen instructievideo’s worden bekeken en als extra optie kan er gebruik worden gemaakt van trainingsprogramma’s voor beginners, geoefenden en gevorderden.

TURNBAR is dus ideaal voor verschillende doelgroepen: voor een sportinstructeur die in de openbare ruimte les wilt geven, maar ook voor sportverenigingen die steeds meer gebruik maken van fitnesstoestellen als aanvulling op hun gebruikelijke training. Voor gemeenten is het een middel bij uitstek om het sporten en bewegen te stimuleren voor verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld om gezondheid en vitaliteit te bevorderen, om leefbaarheid in de wijk te stimuleren of om eenzaamheid te bestrijden.

Kijk voor meer informatie op www.buitenfitness.nl