W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

De (maatschappelijke) opbrengst van aanbieden attractief sporten

Omdat buiten sporten steeds populairder wordt, hebben steeds meer gemeenten het aanbieden van uitdagend en attractief sporten in de openbare ruimte hoog op de agenda staan.

De juiste inrichting van de buitenruimte is van cruciaal belang om mensen aan het sporten te krijgen en daarmee een gezonde leefomgeving te creëren. Mensen willen zelf bepalen wanneer, waar en met wie zij sporten. Dit hangt samen met de individualisering en flexibilisering, ontwikkelingen die in de toekomst aanhouden. Technologische ontwikkelingen, zoals apps, geven de sporter feedback over de prestaties en conditie. Sporten in parken is een onlosmakelijk onderdeel geworden van de maatschappij. Initiatieven vanuit Bootcamp, CrossFit en loopclubjes zijn hier goede voorbeelden van.

We weten allemaal dat sporten en bewegen ook een maatschappelijk rendement heeft. Wat levert sport en bewegen ons op? Wij hebben het hier over Social return on investment (SROI). Deze methode ‘meet’ of een uitgave een maatschappelijk doel heeft maar niet direct leidt tot financiële winst. De SROI van sport en bewegen in Nederland bedraagt naar schatting 1 op 2,51. Dat betekent dat de gemeten maatschappelijke opbrengsten 2,51 keer zo hoog zijn dan alle investeringen om sport en bewegen te stimuleren. Wanneer iemand structureel sport of beweegt, kan dit tot € 75.000 aan maatschappelijke waarde per persoon opleveren, over de rest van zijn of haar leven. Dit zijn gezondheids-, sociale- en arbeidsvoordelen.

Wij spelen graag in op de behoefte om in de openbare ruimte op attractieve wijze te bewegen. Belangrijk hierbij is dat er naar alle doelgroepen gekeken wordt. Dat wil zeggen een aanbod voor jong en oud, getraind of ongetraind. Het aantal mensen dat individueel of in zelfgeorganiseerde groepen sport of beweegt in de openbare ruimte, zal verder toenemen. Wij lopen graag voor op de trends en willen een onderscheidende rol innemen. Dit doen wij onder andere door het aanbieden van het SmartGoals Urban SkillCourt.

SmartGoals Urban SkillCourt

Het SkillCourt is een interactief multifunctioneel court waarop gesport en gespeeld kan worden met een permanente opstelling van SmartGoals. Het unieke aan de Urban SkillCourts is de combinatie van bewegen/sport & gaming (gamification). Door middel van een app kunnen gebruikers inloggen en gebruik maken van verschillende tests en resultaten bekijken en bijhouden. Het SkillCourt is volledig naar eigen wens in te richten en kan tevens worden voorzien van andere inrichtingsmaterialen zoals bijvoorbeeld voetbaldoelen, SportBox en outdoor fitnessmaterialen. Uitermate geschikt voor de openbare ruimte en voor een brede doelgroep.

Return on investment

Wat nog nauwelijks onderzocht wordt, is de Return on investment op de aanschaf van sportmaterialen door gemeenten en verenigingen. Met de aanleg van een SmartGoals Urban SkillCourt op een sportpark bestaat de mogelijk om een deel of de gehele investering terug te verdienen (return of investment). Het is mogelijk dat het court naast verenigingen, in de daluren ook gebruikt wordt door omwonenden, bootcampclubs, voetbalscholen, etc. Op deze manier kan de investering die is gemaakt  (deels) terugverdiend worden.

Het Urban SkillCourt houdt het gebruik en de activiteiten (AVG proof) bij om de gemeente van bruikbare data te voorzien. Hierdoor is het voor de gemeente gemakkelijk om een gedegen sportbeleid te maken in woongebieden, maar het biedt tevens kansen om het SkillCourt te verhuren.

Misschien vind je dit ook interessant:

NPO-subsidie voor verbeteren fysieke en mentale ontwikkeling

Sinds Corona kampen veel scholen met achterstand. Door de overheid is een NPO-subsidie in het leven geroepen om deze achterstand in het basisonderwijs…

SmartGoals als interactieve oplossing voor sportverenigingen en openbare ruimten

Net zoals met zoveel dingen, zijn er met betrekking tot interactief sporten ook voor- en tegenstanders. Als nadeel kan wellicht benoemd worden dat…

Haal meer uit je sportlocatie met een SportBox!

Het sportlandschap is aan het veranderen. Buiten en op eigen initiatief sporten wordt steeds populairder. Steeds vaker zie je buiten mensen in groepsverband…