W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

De voetbalkleedkamer professioneel inrichten hoeft niet duur te zijn!

De voetbalkleedkamer is de plek waar spelers hun kattenkwaad uithalen. Ook worden hier overwinningen gevierd en verliespartijen weggespoeld onder de douche. Kortom; de kleedkamer is een zeer belangrijke plek voor spelers en staf. De invloed die een kleedkamer kan hebben op prestaties wordt vaak besproken in de media. Hiermee wordt echter de groepsdynamiek- en chemie mee bedoeld. Maar speelt de inrichting van een kleedkamer eigenlijk niet ook een belangrijke rol in het functioneren van spelers?

Sport kleedkamerinrichting kan het verschil maken

Het klinkt misschien wat uit zijn verband getrokken, maar dat is het zeker niet. Sporters doen er namelijk alles aan om controle te hebben over hun omgeving. Wanneer zij controle hebben over hun omgeving zorgt dit voor een positief resultaat. De mate van controle zorgt er namelijk voor dat het stressniveau omlaag gaat. Ondanks dat gezonde spanning bij sport hoort, is het noodzaak om onnodige stress te voorkomen. Het creëren van een persoonlijke ruimte is hierbij essentieel. Volgens onderzoek is het afbakenen van een territorium erg belangrijk voor de mens. Misschien herken je het zelf ook? Het moment in de voorbereiding wanneer de ‘vaste’ plekken in de kleedkamer, en misschien zelfs spelersbus, worden geclaimd. Mensen, en met name (top)sporters, zijn gewoontedieren. Door hier gehoor aan te geven, kunnen prestaties verbeterd worden. Daarom kiezen steeds meer prof- en amateurclubs voor een professionele kleedkamerinrichting. Dit klinkt voor veel amateurverenigingen niet haalbaar. Toch zijn wij ervan overtuigd dat elke sportaccommodatie hun kleedkamers kan opknappen zonder torenhoge budgetten. Graag leggen wij aan de hand van een paar voorbeelden uit hoe jullie kleedkamer er ook uit kan gaan zien.

Kleedkamerinrichting hoeft niet duur te zijn

Jarenlang, misschien zelfs wel decennialang, bestonden kleedkamers uit een paar kleedkamerbanken, een paar (koude) douches en een tafel voor de limonade en wedstrijdtenues. Alhoewel een goede kleedkamerbank nog steeds volstaat, ontstaan er steeds meer mogelijkheden om kleedkamers te professionaliseren en toegankelijk te houden voor kleinere verenigingen. Wij denken graag mee om met beperkte middelen toch een prachtige kleedkamer te realiseren, zodat spelers op hun best kunnen presteren tijdens trainingen en wedstrijden. In onderstaande voorbeelden kan inspiratie opgedaan worden voor jouw eigen voetbalkleedkamer.

1) Beschikt jullie vereniging nog over goede kleedkamerbanken, maar is er behoefte aan een eigen vaste plek? Wij leveren kleedkamerstoelen die gemakkelijk te monteren zijn op vrijwel elke kleedkamerbank. Hierdoor krijgt de vereniging niet alleen een professionelere uitstraling, ook het comfort voor leden stijgt.

2) Het verkrijgen van een eigen plek lijkt onmogelijk, omdat kleedkamers vaak door meerdere teams worden gebruikt. Dat klopt, maar pupillen en senioren zijn echter al snel tevreden. Kleedkamerstoelen voorzien van nummering geeft hen al genoeg houvast om zich te identificeren met hun plek in de kleedkamer.

3) Mocht hier geen budget voor zijn, dan biedt TAS stoelreclame uitkomst. Veel van onze kleedkamerstoelen zijn te voorzien van plastic reclamehouder, waardoor de aanschafprijs van de stoelen eenvoudig terug te verdienen is. In ruil voor een eenmalige of jaarlijkse bijdrage krijgt de sponsor of het lid een gepersonaliseerde stoel!

Een kleedkamerinrichting voor elke accommodatie

Elke speler droomt ervan om uiteindelijk plaats te nemen in een van de mooiste kleedkamers ter wereld. De luxe die de wereldtop heeft in zijn kleedkamers is echter niet haalbaar voor voetbalclubs in Nederland. Toch zijn er heel veel manieren om kleedkamers van hoog niveau te realiseren met enigszins beperkte middelen. Sinds jaar en dag bieden wij daarom kleedkamercombinaties aan. Door meerdere kleedkamerinrichtingsmogelijkheden te combineren ontstaat er een complete set met lockers, kleedkamerstoelen en garderobehaken. Uiteraard zijn al onze kleedkamercombinaties te verkrijgen in allerlei kleuren, zodat de clubkleuren terugkomen in de voetbalkleedkamer.

W&H Sports kleedkamerinrichter van de voetbal kleedkamer van Feyenoord, AZ en meer

Al meer dan een decennia zijn wij gespecialiseerd in de inrichting van kleedkamers. Dit heeft voor prachtige projecten en resultaten gezorgd. Al snel gaan de gedachten uit naar kleedkamers van BVO’s, zoals Feyenoord, AZ, PSV, ADO Den Haag en Almere City. Toch zijn er heel veel (amateur)verenigingen die met hun kleedkamers heel dicht tegen de professionaliteit van eerder genoemde projecten aanzitten. Bekijk onze referenties voor een compleet overzicht van onze kleedkamerprojecten!

Producten in dit artikel

Misschien vind je dit ook interessant:

Kleedkamers SV Kampong

Onlangs is het splinternieuwe, duurzame en multifunctionele clubhuis geopend. Het clubhuis is van alle gemakken voorzien waaronder een groot aantal kleedkamers die allemaal…

AFAS Trainingscomplex AZ

In 2016 is het nieuwe trainingscomplex van AZ in gebruik genomen in Wijdewormer. Dit unieke complex is ingericht voor zowel de jeugd- als…

Nieuwe kleedkamerinrichting voor SV De Meer

Wij mochten een rol van betekenis spelen bij de inrichting van de kleedkamers. Onze werkzaamheden zijn begonnen met het uitwerken van een ontwerpplan.…