Gemeente Amsterdam
Onlangs heeft Stadsdeel Oost ervoor gekozen om negen defibrillators centraal aan te schaffen. Niet alleen voor het gebruik maar ook voor het onderhoud van de AED’s biedt het een efficiënte uitkomst. De AED’s komen terecht op verschillende gemeentewerven én verenigingen. Cardi-Aid heeft in samenwerking met de gemeente een op-maat-gemaakt onderhoudsplan ontwikkeld waardoor een defibrillator te allen tijde gebruiksklaar en gecontroleerd zijn.
Cardi-Aid defibrillator
Wij richten ons naast service en duurzaamheid ook op veiligheid en daarom hebben wij de AED van CardiAid in ons leveringsprogramma. Jaarlijks krijgen ruim 16.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis: thuis, op het werk, in het winkelcentrum of op het sportveld. Bijna de helft van de slachtoffers kan een hartstilstand overleven als hulpverleners bij het reanimeren gebruik kunnen maken van een AED, een draagbaar toestel dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Wanneer iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Elke seconde telt! Iedere minuut neemt de overlevingskans van het slachtoffer af met 10%.
Helaas zijn er nog veel locaties waar geen AED hangt. De 6-minuten grens wordt hier dan ook niet gehaald. Omdat de aanwezigheid van een AED van levensbelang is, willen wij in samenwerking met CardiAid, jullie informeren over het belang van de aanwezigheid van de meest gebruiksvriendelijke AED op de sportvereniging. Reanimatie verdubbelt namelijk de overlevingskans van slachtoffers! Als je een AED bij je hebt, kun je direct helpen. Het draagbare apparaat analyseert het hartritme en geeft opdrachten aan jou als hulpverlener. Ook zonder enige kennis kun je dus een leven redden.
Meer weten?
Wil je meer weten over deze defibrillator? Wij vertellen u graag meer! Neem contact met ons op door te bellen naar 0252 – 683 300 of te mailen naar [email protected].