W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Duurzaamheid en circulariteit is de beste bescherming voor het milieu!

Als leverancier van kwalitatief hoogwaardige sport- en inrichtingsmaterialen hebben wij al vele jaren een sterke focus op duurzaamheid. Niet alleen door het aanbieden van kwalitatieve en duurzame materialen maar ook door recycling en circulariteit zoveel mogelijk door te voeren in onze bedrijfsvoering. Concrete voorbeelden daarvan zijn ons kwaliteitsconcept Scoren met kwaliteit’ en ons initiatief GreenMatter! Veiligheid en duurzaamheid hebben grote raakvlakken. Naast de aanschaf en het juiste gebruik van sportmaterialen, draagt goed onderhoud en beheer van de sportaccommodatie bij om veilig te kunnen sporten. Wij bieden daarom graag en vrijblijvend ondersteuning in het duurzaam en veilig inrichten en beheren van sportaccommodaties.

Het kwaliteitsconcept

Om ons nog verder te onderscheiden en ons bedrijf verder te positioneren als leverancier van kwalitatief hoogwaardige materialen hebben wij het kwaliteitsconcept ‘Scoren met kwaliteit’ ontwikkeld. Dit concept houdt in dat wij op veel producten maar liefst 8 jaar garantie op de gelaste onderdelen van de aluminium constructie geven en dat deze materialen tevens met TÜV-certificaat worden geleverd (getest op kwaliteitsnormen DIN/EN). Deze producten zijn onder andere te herkennen aan ons kwaliteitssymbool.

Met het kwaliteitsconcept ‘scoren met kwaliteit‘ bieden wij de opdrachtgever zekerheid en nog meer ondersteuning bij het kiezen voor duurzame, veilige en kwalitatief hoogwaardige sport- en inrichtingsmaterialen. Op deze manier investeren clubs en verenigingen in materialen met een lange levensduur wat uiteraard weer een positief effect heeft op de belasting van het milieu. Investeren in duurzaamheid en circulariteit dus!

USP’s

De vervaardiging van onze materialen zijn constructief onderscheidend en daarom gaan wij graag dieper in op deze kenmerken. Zo hebben onze wedstrijddoelen volledig gelaste hoekverbindingen die inwendig ook nog eens zijn versterkt, onze verplaatsbare jeugd- en trainingsdoelen zijn volledig gelast waarbij het grondraam en de netbeugels door het profiel en vervolgens is afgelast. Onze hockeydoelen hebben een doelprofiel van 5 mm en zijn inwendig versterkt tegen deukvorming van hockeyballen. De netbeugels van de hockeydoelen zijn uitgevoerd voor vrije netophanging zodat hockeyballen niet terug uit het doel kunnen komen. Door onze profielen, inwendig versterkte hoekverbindingen en het niet óp maar in het profiel rondom aflassen, kunnen wij maar liefst 8 jaar garantie geven op onze volledig gelaste constructies. Wij zijn ervan overtuigd dat het investeren in kwalitatief hoogwaardige inrichtingsmaterialen goedkoper is op de langere termijn en minder belastend is voor het milieu.

Recycling & refurbish

Bijna al onze sport- en inrichtingsmaterialen zijn deels of volledig vervaardigd uit aluminium. Uit de rapporten van The Council for Aluminium in Building (CAB) en Aluminiumcentrum.nl blijkt dat aluminium het meest voorkomend metaal op aarde is. Daardoor zal het in de toekomst niet snel schaars worden. Aluminium kan keer op keer hergebruikt worden zonder kwaliteitsafname! Het recycleproces doet niet af aan de kwaliteit van het aluminium. Dat aspect maakt het materiaal nog een stuk duurzamer. Om opdrachtgevers te ontzorgen en actief een bijdrage te leveren aan recycling van oude sport- en inrichtingsmaterialen, bieden wij de mogelijkheid om deze materialen tegen inruilprijs mee te nemen zodat deze kunnen worden gerecycled. Het opknappen (refurbish) behoort ook tot de mogelijkheden. Zowel in Amsterdam als in Den Haag hebben wij voorbeelden van klapbare jeugddoelen van circa 10 jaar oud die zijn opgeknapt en weer zijn teruggeplaatst om veilig te kunnen gebruiken.

duurzaamheid en circulariteit

 

GreenMatter voor een circulaire inrichting

Het doel van ons initiatief GreenMatter is gericht op het verkleinen van de kunstgras afvalberg door nieuwe producten te maken uit gerecyclede kunstgrasvezels van versleten kunstgrasmatten. Naast kantplanken voor infillbehoud en tegengaan van de verspreiding van microplastics, leveren wij ook buitenmeubilair zoals parkbanken en picknicksets. De producten van GreenMatter voldoen aan ISO 9001 (kwaliteit), ISO 14001 (milieu) en OHSAS 18001 (veiligheid). Met ons slogan “Recycle the present, save the future” bieden wij opdrachtgevers ondersteuning in het kiezen van circulaire oplossingen om met elkaar de kunstgrasafvalberg te reduceren. Voor meer informatie over duurzaamheid en circulariteit kun je ook terecht op: www.greenmatter.nl

Producten in dit artikel