W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Een stadion vol materialen

Stadions worden vanzelfsprekend snel geassocieerd met topsport en supporters. Triomfen, sfeervakken, skyboxes, dranghekken, decepties en grote tribunes. Echter, waar maar weinig mensen rekening mee houden zijn de verschillende inrichtingsmaterialen die te vinden zijn in het stadion. Deze spelen een belangrijke rol bij de beleving van supporters en sporters en zijn dus van wezenlijk belang bij de inrichting van stadions.

Elk stadion is anders. In grootte, in sfeer, in faciliteiten en in schoonheid. Bij het inrichten van stadions gaat het dus altijd om maatwerk. Bij stadioninrichting kan je denken aan stadionstoelenbusiness seatsvoetbaldoelenhockeydoelen (sportspecifieke materialen), dug outs of kleedkamerinrichting. Met ruim 20 jaar ervaring, een vakkundig installatieteam, deskundig advies en enkele grote referenties, durven wij ons inmiddels expert te noemen op het gebied van stadioninrichting. Zo hebben wij bijvoorbeeld het Olympisch Stadion, Het Cars Jeans Stadion (ADO Den Haag), de Johan Cruijff ArenADe Kuip, het complete jeugdcomplex van AZ Alkmaar en het in 2018 opgeleverde trainingscomplex 1908 van Feyenoord mogen voorzien van nieuwe inrichtingsmaterialen.

Stadion seating

Seating is een belangrijk onderdeel binnen de inrichting van een stadion. Niet alleen omdat dit een contactpunt is met de supporters maar tevens omdat tribunestoelen of business seats comfort moeten bieden. Bij een slecht zitcomfort zijn supporters minder snel bereid om naar het stadion te komen en daarmee loopt een club inkomsten mis. Dit geldt niet alleen voor stadions maar ook voor sportclubs met een zittribune. Wij verdelen seating in verschillende onderdelen, te noemen: stadionstoelen / tribunestoelen, business seats, tribunes en persplaatsen. Binnen deze onderdelen zijn er talloze opties. Zo kunnen de stoelen in verschillende kleuren geleverd worden en voorzien worden van reclamedisplays. Onze tribunestoel CR-4 is, mede door haar uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, de meest populaire stadionstoel van Nederland. De stoel is inmiddels te vinden bij grote clubs, zoals: Feyenoord en ADO Den Haag. De Business seat is een luxere variant en die kan worden voorzien van armleuningen, stoelverwarming en logo’s. Tribunes kunnen met en zonder stoelen geleverd worden en bij de persplaatsen kan men kiezen uit afmetingen, materiaal en kleuren.

Kleedkamerinrichting

Kleedkamerinrichting heeft met name betrekking op de beleving die de sporters hebben/krijgen. Kleedkamers worden niet alleen op het hoogste niveau steeds professioneler. Ook amateurverenigingen kiezen steeds vaker voor uitgebreidere kleedkamers. De inrichting van kleedkamers varieert van de reguliere wandbanken tot complete kleedkamercombinaties met kleedkamerstoelen en kleedkamerlockers. In stadions worden de kleedkamers doorgaans uitgerust met persoonlijke zitplekken. Hierbij zijn schoenenrekken, kleedkamerstoelen en lockerkasten vaak basisfaciliteiten. Ook wordt er op het hoogste niveau vaak gekozen voor tafels voor het wasgoed. Ook bij maatwerk kunnen wij een rol van betekenis spelen in de vorm van technische tekeningen maar ook een vakkundige installatie.

LED Schermen

LED schermen trekken veel aandacht, verhogen de betrokkenheid en de beleving en kunnen heel interessant worden ingezet. Het is een  een ultiem medium voor sponsoren. In stadions heeft de statische reclameboarding inmiddels plaatsgemaakt voor LED boarding. Niet alleen interessant voor sponsoren maar het medium wordt inmiddels ook slim ingezet om de interactie met het publiek te vergroten. Onze LED schermen zijn voorzien van een gebruiksvriendelijk besturingssysteem!

Dug outs

De dug outs in stadions verschillen in veel opzichten met de dug outs die bij amateurverenigingen te vinden zijn. Wij kunnen onze dug outs voorzien van diverse opties, zoals: RAL-kleur, kunststof zitstoelen, opbergruimte, kledinghaken, voetenrooster, aluminium zitbank met rubber (in plaats van multiplex). Ook leveren wij modulaire dug outs die zijn uitgevoerd met draaggrepen en transportwielen.

Producten in dit artikel