W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Feestelijke opening BaseBall5 court

Op donderdag 4 maart heeft in Amsterdam Zuidoost de feestelijke opening van het eerste mobiele BaseBall5 court in Nederland plaatsgevonden. Het veld is 21 bij 21 meter. De Gemeente Amsterdam heeft gekozen voor de kleuren rood, wit en zwart. Ook de drie Amsterdamse kruizen krijgen een prominente plek in het court.

Het mobiele court zal in eerste instantie in Amsterdam Zuidoost worden ingezet bij verschillende sportevenementen binnen het stadsdeel. Mogelijk krijgt het veld in de loop van het jaar een vaste locatie zodat hier blijvend BaseBall5 kan worden gespeeld.

Modulaire sportvloer

Voor dit veld is de modulaire sportvloer Patmos Evolution gebruikt. Deze is geschikt voor outdoor toepassingen en is zo ontworpen dat er snel water afgevoerd kan worden. De vloer is modulair opgebouwd met tegels (25 x 25 x 1,1 cm).  De tegels zijn geschikt voor het beoefenen van diverse sporten en multifunctioneel gebruik. De tegels zijn in diverse kleuren leverbaar en kunnen worden
voorzien van belijning voor diverse sporten en (sponsor)logo’s. Daarnaast kan de vloer rondom worden voorzien van randafwerking van kunststof randen en hoeken.

BaseBall5

Baseball5 is de urban variant op Amerika’s volksport nummer 1. Een groeiende sport die in Nederland ook nog eens ondersteund wordt door KNBSB. Hoewel er voor de sport weinig tot geen sportmaterialen nodig zijn, is een goede sportvloer een pré. Baseball5 speel je met twee teams tegen elkaar en afwisselend ben je aan slag en in het veld. Ben je aan slag, dan is het jouw taak om de bal met je vlakke hand of vuist het veld in te slaan. De bal moet tussen de lijnen van het veld worden geslagen en minimaal 3 meter van de thuisplaat de grond raken.

Naam fotograaf: Hans Mooren