W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Gemeente Westland strijdt tegen microplastics en infillbehoud

Deze zomer zijn er in opdracht van de Gemeente Westland twee nieuwe kunstgrasvelden aangelegd. Daarbij heeft de gemeente preventieve maatregelen genomen voor infillbehoud en het tegengaan van de verspreiding van microplastics. Er is gekozen voor onze GreenMatter kantplanken en deze moeten er zoveel mogelijk voor zorgen dat het infill op het veld blijft en dat microplastics zo min mogelijk buiten het veld terechtkomen. Adviesbureau B.A.S. heeft de begeleiding van dit project op zich genomen en Hexta heeft de montage verzorgd.

Kantplank GreenMatter

De kantplank/opsluitband ‘GreenMatter’ is vervaardigd uit gerecycled kunstgras van te vervangen kunstgrasvelden (geen productieafval) en voorzien van RVS pen-gat verbinding, De kantplank/opsluitband is glasvezelversterkt en UV-resistent. Na einde levensduur is deze 100% recyclebaar. Afmetingen: B 4,7 x H 20 x L 390 cm. Gewicht ca. 35 kg. Uitvoering: één zijde glad en de andere zijde is geprofileerd. Levering is inclusief garantieverklaring grondstoffen en REACH statement.

GreenMatter

Wij hebben met het initiatief GreenMatter de missie dat kunstgrasvezels uit oude kunstgrasvelden worden gerecycled en vervaardigd tot nieuwe producten op en rond de sportvelden. Een win-winsituatie: een circulair product om de afvalberg te verkleinen en dat ook nog eens bijdraagt aan de zorgplicht van gemeenten om het infill op de velden te behouden en in het tegengaan van de verspreiding van microplastics. De producten van GreenMatter voldoen aan ISO 9001: Quality certificate , ISO 14001: Environment certificate en OHSAS 18001: Safety certificate.

Producten in dit artikel