W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Gemiddelde inkomsten amateurvoetballer in Nederland

Wat verdient een Nederlandse amateurvoetballer? Als amateurvoetballer in Nederland kun je best lekker (bij)verdienen, als je tenminste bij de juiste club speelt.

Als amateurvoetballer in Nederland kun je best lekker (bij)verdienen, als je tenminste bij de juiste club speelt. Er bestaan geen vaste salarisschalen per competitieniveau, dus het is moeilijk in te schatten wat een ‘gemiddeld’ salaris is in een bepaalde competitie. Een speler uit de tweede divisie zou bijvoorbeeld evenveel kunnen verdienen als een speler uit de eerste klasse. Er bestaan natuurlijk heel véél meer manieren waarop amateurvoetballers worden vergoed voor de prestaties op het veld. Maar hierbij de belangrijkste:

Niveau

Gemiddeld verdient een speler uit de tweede divisie (hoogste amateurcompetitie) ongeveer tussen de €1000,- en €1500,- bruto per maand. Afhankelijk van je contract, leeftijd en aandeel in het team kun je ook veel meer dan dit gemiddelde verdienen, of juist veel minder. In de derde divisie liggen de salarissen ongeveer tussen de €800 en €1200,- per maand. Hoe lager je gaat voetballer, hoe minder je uiteindelijk gemiddeld gaat verdienen.

Sponsoren

In de lagere klasses zijn er ook voldoende clubs die flink wat geld uitbetalen aan hun spelers. Dit soort bedragen worden vaak ‘onder de tafel’ uitbetaald, en kunnen oplopen tot wel €1000,- per maand. Zo zijn er meerdere clubs in de eerste en tweede klasse die hun spelers behoorlijk verwennen met winst- en doelpuntenpremies. Veel clubs bieden hun spelers daarnaast ook nog eens een vaste baan aan via een sponsor. Zo kun je naast het voetballen ook bij een leuk bedrijf goed geld verdienen.

Tekengeld

Veel clubs doen tevens aan tekengeld. Bij dit soort clubs krijg je direct een bepaald bedrag op je rekening gestort of zwart uitbetaald wanneer je een contract hebt onderkend. Dit soort bedragen kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Sommige spelers krijgen in plaats van geld in sommige gevallen een vakantie of een ander cadeau in natura.

Er bestaan natuurlijk nog véél meer manieren waarop amateurvoetballers worden vergoed voor de prestaties op het veld. Maar hierbij de belangrijkste

Bron: voetballoopbaan.nl