W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Het aanbieden van outdoor fitness heeft veel voordelen

Buiten sporten heeft veel voordelen. Zeker gezien de huidige situatie omtrent COVID-19, maar daarnaast is bewezen dat buiten trainen sowieso gezonder is dan binnen trainen. Steeds meer gemeenten hebben dan ook  het aanbieden van sporten in de openbare ruimte op hun agenda staan. De juiste inrichting van de buitenruimte is van cruciaal belang om mensen aan het sporten te krijgen en daarmee het creëren van een gezonde leefomgeving. Maar wat zijn precies de voordelen van buiten sporten door het aanbieden van outdoor fitness?

Verschillende voordelen outdoor fitness

  • Het is gezonder. Er zijn genoeg studies die onderbouwen dat sportscholen een broedplaats voor bacteriën en ziektekiemen kunnen zijn. Dat is in een ‘normale’ situatie al niet prettig, maar in de huidige situatie waarin we zitten al helemaal niet.
  • Tijdens een workout in de buitenlucht verbrand je bijvoorbeeld meer calorieën. Dit komt door de externe factoren die Moeder Natuur met zich meebrengt. Denk hierbij aan flinke tegenwind, de omgeving en de temperatuur.
  • Tijdens een buitentraining maak je meer endorfine aan en kom je in aanraking met zonlicht, waardoor je jezelf gelukkiger voelt. In de buitenlucht is het daarnaast makkelijker om je hoofd leeg te maken van alle dagelijkse beslommeringen.
  • Het is afwisselend. Of je nu aan je conditie of kracht wilt werken, alle trainingsvormen kun je buiten doen.

Met ons leveringsprogramma op het gebied van outdoor fitness kan er gevarieerd gesport worden door een hele brede doelgroep.

Outdoor fitness en calisthenics

Zo hebben wij 2 soorten lijnen fitnesstoestellen voor outdoor fitness in ons leveringsprogramma; de ‘NATURE’-line en voor nieuwe sporten zoals street workout, calisthenics en CrossFit hebben wij een multifunctioneel toestel ‘TURNBAR’. De fitnesstoestellen van onze ‘NATURE’- line zijn gericht op fitness- en krachttraining voor beginners tot gevorderden. De fitnesstoestellen van onze ‘NATURE’- line hebben een natuurlijke uitstraling en kunnen worden voorzien van een QR code. Door het scannen van deze QR code kunnen instructievideo’s worden bekeken en als extra optie kan er ook gebruik worden gemaakt van trainingsprogramma’s voor beginners, geoefenden en gevorderden. TURNBAR® is een multifunctioneel toestel en ideaal te gebruiken voor populaire sporten als street workout, calisthenics, CrossFit en bootcamp. Dankzij het modulaire ontwerp is TURNBAR® geschikt voor diverse doelgroepen en toepassingen. TURNBAR® kan geheel naar eigen wensen, voor ieder budget en op basis van beschikbare ruimte worden geconfigureerd. De garantie op TURNBAR® is maar liefst 10 jaar!

Urban Sport Park

Naast de outdoor fitnesstoestellen neem de vraag naar complete beweegparken steeds meer toe en daarom hebben wij met Urban Sport Park een nieuw beweegconcept in ons leveringsprogramma opgenomen. De combinatie van freerunnen en fitness zorgt voor een gevarieerd aanbod en een uitdagende sportomgeving voor zowel jeugd als volwassenen. Het park kan geheel op basis van de locatie en wensen worden samengesteld.

SPORTbox

Er zijn ook steeds meer mensen die in de buitenlucht aan de slag willen gaan met losse materialen zoals dumbells,halters, kettlebells, etc. Hiervoor is de SPORTbox ideaal. Dit is namelijk een opslagruimte voor fitness- en trainingsmaterialen die door de gemeente op verschillende plekken kan worden geplaatst. Gebruikers kunnen zich registreren via een app en middels een app & move concept kunnen gebruikers de box openen, trainingen reserveren en oefeningen bekijken. De SPORTbox is voorzien van in- en uitschuifbare lades en een zonnecel met oplaadmogelijkheden (via USB). De varianten Original en Special zijn uitgerust met diverse fitness- en trainingsmaterialen, bij de variant Toolbox kan de inhoud geheel naar wens zelf worden samengesteld. De inhoud van de box wordt met een intelligent camerasysteem beveiligd (tegen diefstal en onbevoegd gebruik).