W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Hét nieuwe trainen – SmartGoals

smartgoalsfootball_completeset

Handelingssnelheid is cruciaal in het voetbal. Hoe sneller je kunt handelen, hoe hoger je niveau. Ontleden we handelingssnelheid, dan is er een drietal zaken die we kunnen onderscheiden: voetbalhandelingen, coördinatie en awareness.

Ten eerste heb je als speler een aantal voetbalhandelingen nodig. Denk bijvoorbeeld aan (met beide benen) passen, aannemen en dribbelen. Deze handelingen zijn uitstekend te trainen op het veld. Hoe hoger het niveau van de voetbalhandeling, hoe sneller je kunt handelen.

Echter zonder een goede coördinatie en balans heb je niet zoveel aan die voetbalhandelingen. Je zult als speler ‘goed op je benen’ moeten staan, waardoor je na een goede aanname de bal snel kunt doorpassen. Ook hiervoor geldt: prima trainbaar op het veld.

Er ontbreekt toch nog een aspect. En dat is wat de Engelsen ‘awareness’ noemen. Wanneer je als speler constant weet hoeveel ruimte je in je rug hebt en waar je tegenstanders en medespelers lopen, ben je constant in staat de juiste keuze te maken. Een speler zal dus continu om zich heen moeten kijken zodat hij weet dat wanneer hij de bal ontvangt wat de beste keuze is.

Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van hedendaagse technieken om de reactiesnelheid, het snelle denken en het overzicht te trainen. SmartGoals, een product van Nederlandse bodem, is hier slim mee omgesprongen en heeft een systeem ontwikkeld. Door te werken met pionnen die licht geven wordt de beoefenaar getraind in het houden van overzicht. Door middel van een afstandsbediening en een app wordt de gebruiksvriendelijkheid sterk vergroot.

Hoe werkt SmartGoals precies?
Je scoort in de SmartGoal waar het licht van brandt. Dit kan door er doorheen te rennen, schieten, dribbelen, etc. Nadat er gescoord is zal een ander willekeurig poortje oplichten waar je weer zo snel mogelijk wilt scoren. Dit verrassingseffect creëert een voortdurende uitdaging voor elk niveau in verschillende type oefeningen. Het zorgt ervoor dat bewegen dynamisch en speelser wordt en dat je een gevoel van succes beleeft bij elke score.

Voordelen SmartGoals:
– Trainen van awareness van jongste jeugd tot eerste team.
– Trainen van reactiesnelheid, split-vision, snel denken, conditie, communicatie, snelheid, teamwork en overzicht.
– Veel rouleren tijdens de trainingen – meer balcontacten per speler.
– Er is altijd een mogelijkheid tot scoren – winnaarsmentaliteit.
– Makkelijk te gebruiken voor trainers.
– Leuk element voor elke speler.

SmartGoals is vanaf nu verkrijgbaar bij ons label Preau Sports.

Achter deze link staan verschillende video’s waar je inspiratie op kunt doen: YouTube-kanaal SmartGoals