W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Innovatie in de Atletiek

De SmartGoals Interactive Running Track, een permanente installatie geschikt voor sportaccommodaties én openbare ruimtes. Met de SmartGoals Interactive Running Track kun je verschillende sprintoefeningen met verschillende afstanden uitvoeren maar ook verschillende testen afnemen.

Atletiek is de oudste sport van de mensheid. Daarnaast wordt atletiek ook vaak ‘de moeder der sporten’ genoemd, omdat het de menselijke basisbewegingen omvat. Naast de looponderdelen bestaat atletiek uit spring- en werponderdelen.

Klassieke inrichting atletiekaccommodatie

Wij zijn sinds 2002 gespecialiseerd in het leveren van atletiekmaterialen. Al deze materialen voldoen aan de eisen van de Atletiekunie. Tevens zijn alle producten gecertificeerd volgens de eisen van World Athletics. Wij hebben al veel atletiekaccommodaties mogen inrichten, zoals het Olympisch Stadion en de Indoor Atletiekbaan bij Omnisport Apeldoorn.

Interactief sporten

Maar steeds vaker krijgen wij ook de vraag hoe een atletiekaccommodatie ‘toekomstproof’ gemaakt kan worden. Hoe kan de sport aantrekkelijker en interactiever gemaakt worden?

Atletiek is een sport van de details. Vooral de looponderdelen worden beslist op honderdsten van seconden. Tegenwoordig wordt er steeds meer gedaan met data, want meten is immers weten. Daarnaast groeit de jeugd op met ‘gaming’ en moeten zij op een andere manier (interactiever) uitgedaagd worden dan vroeger.

SmartGoals Interactive Running Track

Samen met onze partner SmartGoals bieden wij de SmartGoals Interactive Running Track aan. Dit is een permanente installatie, geschikt voor sportaccommodaties én openbare ruimtes. Met de SmartGoals Interactive Running Track kun je verschillende sprintoefeningen met verschillende afstanden uitvoeren maar ook verschillende testen afnemen. Doordat je in de SmartGoals app gelijk de tijden kunt zien, wordt de jeugd uitgedaagd om het persoonlijk record te verbeteren, maar ook de tijden van hun trainingsmaatjes.

SmartGoals Timing System

Als er geen ruimte is voor een permanente installatie, zijn de sprintframes een goed alternatief. Deze vier speciale palen waar je de SmartLights makkelijk in kunt draaien, meten met een precisie van 0,01 seconde de tijd van een sprint.

Het is de moeite waard om eens te kijken naar een moderne invulling van de atletiekaccommodatie wat zowel effectief is als beter aansluit op de wensen en behoeften van de jeugd van tegenwoordig!

Producten in dit artikel