W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Inrichtingsmaterialen ASM-veld

Almere City FC heeft vanaf heden de beschikking over een eigen ASM-veld op hun accommodatie.

Sinds kort beschikt Almere City FC over een eigen ASM-veld. Dit veld is gebaseerd op het Athletic Skills Model waar spelers van Almere City FC nog effectiever kunnen trainen op motorische vaardigheden. In opdracht van KSP hebben wij voor het ASM-veld bij Almere City FC de basketbalpalen en een speelpleindoel mogen leveren.

Over het Athletic Skills Model

Het Athletic Skills Model is een model waarbij sporters door middel van een concentrische werkwijze worden opgeleid tot veelzijdige bewegers. Binnen dit model wordt spel en plezier gekoppeld aan motorisch leren. Hoe meer verschillende bewegingservaringen sporters opdoen – des te beter. Vanuit een brede motorische ontwikkeling kan een sporter zich ontwikkelen tot een veelzijdige atleet die zich mogelijk kan gaan specialiseren binnen een sport. Het Athletic Skills Model streeft naar het optimaal ontwikkelen van motorische vaardigheden waarbij het aanpassingsvermogen centraal staat. Deze gedachte moet een springplank zijn voor een langere sportcarrière met betere prestaties maar bovenal een gezonder leven met minder blessures, minder uitval en meer plezier. Vooral in de topsport ligt ook sportmoeheid op de loer (teveel en te eentonig beoefenen van één sport).

 

Misschien vind je dit ook interessant:

De Toekomst voorzien van volleybalpalen in schroeffundatie

De Powerhill van 'De Toekomst' Een aantal jaar geleden hebben wij een powerhill mogen leveren op jeugdcomplex 'De Toekomst'. AFC Ajax maakte daarmee…