W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Persbericht: Lankhorst en W&H Sports bundelen krachten in joint venture GreenMatter

Nieuw-Vennep, 4 juni 2020Lankhorst Engineered Products– producent van innovatieve gerecyclede kunststof en kunstgras producten en W&H Sports – leverancier van hoogwaardige sport-, inrichtings- en performancematerialen –  hebben eind 2018 hun handen ineen geslagen met de start van het GreenMatter label. Waar deze samenwerking in beginsel plaatsvond vanuit twee verschillende bedrijven, is op vrijdag 8 mei jongstleden door Lankhorst en W&H Sports GreenMatter gestart als aparte entiteit.

Met deze joint venture spelen zij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden de kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld. Door deze samenwerking zijn er nu meer mogelijkheden om op te schalen en zich naast circulaire oplossingen voor de sport nu ook te gaan richten op gerecyclede kunstgras producten buiten de sport. Hierbij valt te denken aan onder andere oplossingen voor de grond-, weg- en waterbouw. Het is een mijlpaal in het bestaan van beide bedrijven om op deze manier het verschil te kunnen maken in de circulaire economie.

GreenMatter
Met GreenMatter worden opdrachtgevers op een praktische en transparante manier ondersteund in een 100% circulaire oplossing voor verwerking van versleten kunstgrasmatten. De producten zijn vervaardigd uit gerecyclede kunstgrasvezels en UV-resistent uitgevoerd. De verwachte levensduur is minimaal 50 jaar en na einde levensduur kunnen de producten volledig worden gerecycled. Het zorgvuldig samengestelde leveringsprogramma van slag- en kantplanken, picknicksets, parkbanken, bloembakken, walbeschoeiing en terras- en vlonderplanken, biedt voldoende mogelijkheden om iedere kilogram kunstgrasvezels op een gerecyclede wijze terug te laten komen op of rond de sportaccommodatie. In de komende tijd zullen aan dit rijtje nog een hoop producten voor binnen en buiten de sport worden toegevoegd.

Certificaten
Naast een REACH statement en grondstoffenverklaring is er ook een ZZS (zeer zorgwekkende stoffen) onderzoek uitgevoerd. Dit om te garanderen dat de GreenMatter producten veilig zijn voor mens en natuur. Door de unieke productie- en zuiveringsmethode kan dit resultaat worden gegarandeerd voor alle producten. Om nog meer zekerheid te bieden voldoet de productie van GreenMatter producten aan  ISO 9001: Quality -certificate, ISO 14001: Environment certificate en ISO45001: Safety certificate.

Sjouke Tjalsma, Lankhorst Engineered Products: “Lankhorst werkt al sinds eind jaren ’70 met gerecycled kunststof. Wij hebben inmiddels duizenden tonnen kunststof gerecycled en hier producten van gemaakt die weer jarenlang kunnen worden gebruikt. Samen met W&H Sports gaan we met GreenMatter nu nog een stap verder door echte circulaire oplossingen te bieden voor de verwerking van versleten kunstgrasvelden en deze terug te leveren aan opdrachtgevers in de vorm van duurzame producten. Lankhorst werkt al jaren succesvol samen met W&H Sports, hun manier van ondernemen past goed bij Lankhorst. Wij delen dezelfde kernwaarden.”

William van Diemen, W&H Sports: “Wij werken reeds 10 jaar op een prettige manier samen met Lankhorst. Het is begonnen met de productie en verkoop van kunststof slagplanken, zaalhockeybalken en opsluitbanden en vanaf 2018 met de start van GreenMatter. Deze joint venture voelt voor ons echt als een mijlpaal in ons ondernemersbestaan. Wij delen met elkaar dezelfde missie en visie op het gebied van circulariteit en met GreenMatter hebben wij aantoonbaar het verschil gemaakt in het bieden van circulaire oplossingen. Wij verheugen ons erop gezamenlijk een voortrekkersrol op dit gebied te vervullen en invulling te geven aan circulaire vraagstukken”.

Noot voor de redactie: Voor meer informatie of het ontvangen van high res beeldmateriaal neem contact op met GreenMatter, William van Diemen via telefoonnummer (0252) 683300 of e-mail [email protected].

Volg ons ook op de nieuwe sociale kanalen!

Producten in dit artikel