W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Maak kennis met onze Winning & Happiness courts

Voorbeelden van W&H-courts configuraties.

Met trots introduceren wij een nieuw concept; de W&H-courts. Eentje waar wij trots op zijn en energie van krijgen. De W&H-courts zijn een afspiegeling van onze (vernieuwde) identiteit en spelen in op verschillende trends en ontwikkelingen. Wij nemen je graag mee in dit nieuwe concept.

Het concept

Het inrichten van sportaccommodaties heeft ons een schat aan ervaring opgeleverd, maar de laatste jaren bewegen wij ons steeds meer naar complete beweegconcepten. Enerzijds omdat de markt dit vraagt, anderzijds omdat wij groeien en ons continue ontwikkelen.

Winning

W&H staat voor Winning & Happiness. De ‘harde’ kant van dit concept is Winning. Sport gaat om het verleggen van grenzen in competitieve ambitie. Jezelf koste wat het kost overwinnen en beter willen zijn dan anderen. Het W&H-court kan gebruikt worden om te trainen en jezelf te verbeteren. Ook kan de competitie met anderen worden aangegaan. Met de plus variant krijgt het court nog een extra dimensie. Door het toevoegen van Urban SmartGoals palen worden via de SmartGoals App, verschillende games en testen aangeboden die individueel en tegen elkaar uitgevoerd kunnen worden. Houd je scores en tijden bij en probeer deze telkens te verbeteren; Improving is Winning!

Happiness

De ‘zachtere’ kant is Happiness. Sport wordt steeds belangrijker in de mentale verzorging van de ‘ik’. Sport is even focus op jezelf, los van de hectiek en je hoofd leeg maken. Ook het sociale aspect van sport is belangrijk, elkaar ontmoeten en plezier maken. Deze courts lenen zich perfect om op elk gewenst moment van de dag samen te komen en plezier te maken.

Waar bestaan W&H-courts uit?

De W&H-courts bestaan uit multifunctionele modulaire sportvloeren met verschillende sportieve inrichtingsmaterialen. Het court kan multifunctioneel gemaakt worden door verschillende sporten aan te bieden, maar er kan ook gekozen worden voor verschillende materialen voor één sport. Bijvoorbeeld een voetbal variant met een voetbalveld, een Teqball tafel en een voetvolley net.

Modulaire sportvloeren

De modulaire sportvloeren zijn in diverse kleuren leverbaar en kunnen worden voorzien van belijning en logo’s. Ook binnen het W&H-court kunnen er verschillende kleuren gecombineerd worden om onderscheid te maken tussen verschillende onderdelen. Een kleurrijk court is attractief en een regelrechte eyecatcher in de omgeving. Daarnaast zijn de vloeren onderhoudsarm en door de openingen in de tegels prima te gebruiken bij regenachtige weersomstandigheden. Daarnaast is deze ondergrond gunstiger qua prijs dan kunstgras en na einde levensduur recyclebaar. Er wordt zelfs gewerkt aan nog meer innovatieve en duurzame aspecten, wordt vervolgd..

Urban SmartGoals palen

Alle courts kunnen interactief gemaakt worden met Urban SmartGoals palen. Deze plus variant biedt de mogelijkheid om data te verzamelen door zowel de gebruiker (tijden en scores) als door de opdrachtgever (gebruikersfrequentie, doelgroep).

Buitensportplan

De inrichtingsmaterialen kunnen zelf worden gekozen of wij kunnen hierin ondersteunen. Met onze partner Buitensportplan – zusterbedrijf van Speelplan – werken wij intensief samen op het gebied van het sportief inrichten van de openbare ruimte. Speelplan voert een behoeften-inventarisatie uit, voordat tot aanleg wordt overgegaan. Hierbij kunnen wij de opdrachtgever compleet ontzorgen bij het ontwerpen en realiseren van uitdagende en slimme sportlocaties.

Trends en ontwikkelingen in de sport

Sinds de coronapandemie is de druk op de buitenruimte toegenomen. Er waren/zijn te weinig mogelijkheden om in de openbare ruimte zelfstandig te sporten. De verenigingen kampen met een afname van leden omdat de sportieve behoefte bij met name van de jeugd verandert. Het interactief sporten wordt steeds interessanter en ook gamification speelt tegenwoordig een belangrijke rol.

Ongeorganiseerde sport

Daarnaast zijn de tijden van de georganiseerde sport een reden dat de leden afnemen. De jeugd wilt zelf kiezen wanneer het gaat sporten, iets wat  je onder de oudere doelgroep ook steeds meer hoort. De W&H-courts in de openbare ruimte of op een schoolplein zijn altijd toegankelijk voor iedereen. Een W&H-court wat onderdeel is van een sportpark wat wel gesloten wordt biedt weer andere voordelen. Verenigingen kunnen deze courts gebruiken voor eigen leden om de trainingen leuker en interactiever te maken om zo leden te behouden en/of aan te trekken. Daarnaast kan het court buiten trainingsuren verhuurd worden aan derden, denk aan scholen, sportscholen, fysiotherapeuten en bootcampclubs.

Duurzaamheid

De vraag naar duurzaamheid en circulariteit neemt steeds meer toe. Duurzaamheid heeft verschillende aspecten. De modulaire sportvloer is na einde levensduur recyclebaar, wat natuurlijk duurzaam is, maar ook het onderhoudsarme aspect is een vorm van duurzaamheid. Daarnaast geeft de vloer geen afval in de omgeving, zoals bijvoorbeeld de rubberen korrels in het kunstgras. Op dit moment is er ook een modulaire tegel van gerecycled kunstgras in ontwikkeling. Hoe mooi zou het zijn als van een oud versleten kunstgrasveld weer een nieuwe sportvloer wordt gemaakt.

Het eerste W&H-court ligt inmiddels bij EuroParcs De Biesbosch. Bij UMC Utrecht worden dezelfde tegels gebruikt bij de aanleg van een Cruyff Court. Wie volgt?

Producten in dit artikel

Misschien vind je dit ook interessant:

Multifunctioneel sport court bij EuroParcs De Biesbosch

In samenwerking met BOERplay en SmartGoals, hebben wij EuroParcs De Biesbosch mogen voorzien van een multifunctioneel sport court. Het court bestaat uit een…