W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Dit doen de Nederlandse scheidsrechters in hun dagelijkse leven

Scheidsrechters; voor de meeste mensen lijken zij alleen in het weekend actief te zijn en zitten ze, in hun beleving, de rest van de week lekker op hun luie gat. Echter is niks minder waar. Een aantal professionele Nederlandse scheidsrechters zijn namelijk fulltime in dienst bij de KNVB, maar er zitten er ook een aantal tussen die naast het fluiten van wedstrijden hartstikke druk zijn met andere zaken.

De voetbalwebsite Betweters.nl zocht uit waar de Nederlandse scheidsrechters, naast het fluiten van wedstrijden, op zakelijk vlak actief zijn. Hieronder volgt een overzicht:

Bas Nijhuis

Bas Nijhuis komt uit een slagersfamilie en was zelf een aantal jaar eigenaar van een bakkerij. Recent heeft hij deze verkocht omdat het niet meer te combineren was met het fluiten en andere nevenactiviteiten. Nijhuis doet namelijk ook televisie werk, zo schuift hij regelmatig aan bij het veelbesproken televisieprogramma Vandaag Inside.

Danny Makkelie

Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar Danny Makkelie is naast scheidsrechter ook politieagent. Makkelie is hoofdagent in het politiekorps Dordrecht. In het verleden was hij zelfs politieagent in het korps van Rotterdam.

Serdar Gözübüyük

Ook Gözübüyük is naast het fluiten van wedstrijden een ondernemer. Hij geeft met zijn eigen bedrijf Sport- Connecting-Us workshops en presentaties aan onder andere scholen, bedrijven en sportverenigingen. Daarnaast is Serdar ambassadeur van de stichting Voetbalouders en Stichting Meer dan Voetbal.

Pol van Boekel

Pol van Boekel werkt deeltijd bij de SNS bank als hypotheekadviseur. De rentepercentages liggen nog steeds historisch laag, dus Pol zal het waarschijnlijk hartstikke druk hebben.

Misschien vind je dit ook interessant:

Gemiddelde inkomsten amateurvoetballer in Nederland

Als amateurvoetballer in Nederland kun je best lekker (bij)verdienen, als je tenminste bij de juiste club speelt. Er bestaan geen vaste salarisschalen per…

De beste jeugdopleidingen van Europa & Nederland

De jeugdopleiding van Ajax levert de meeste Europese topspelers op. Volgens een Zwitsers onderzoeksbureau spelen op dit moment 69 spelers uit de opleiding van de…