W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Dit doen de Nederlandse scheidsrechters in hun dagelijkse leven

Scheidsrechters; voor de meeste mensen lijken zij alleen in het weekend actief te zijn en zitten ze, in hun beleving, de rest van de week lekker op hun luie gat. Echter is niks minder waar. Een aantal professionele Nederlandse scheidsrechters zijn namelijk fulltime in dienst bij de KNVB, maar er zitten er ook een aantal tussen die naast het fluiten van wedstrijden hartstikke druk zijn met andere zaken.

De voetbalwebsite Betweters.nl zocht uit waar de Nederlandse scheidsrechters, naast het fluiten van wedstrijden, op zakelijk vlak actief zijn. Hieronder volgt een overzicht:

Björn Kuipers

Björn Kuipers is naast het fluiten van voetbalwedstrijden ook een ondernemer. Hij heeft de leiding over zijn eigen Jumbo filiaal samen met zijn vrouw. Hiervoor had hij tevens drie C1000 filialen.

Bas Nijhuis

Bas Nijhuis komt uit een slagersfamilie en is zelf eigenaar van een bakkerij die hij een aantal jaar geleden heeft gekocht.

Danny Makkelie

Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar Danny Makkelie is naast scheidsrechter ook politieagent. Makkelie is hoofdagent in het politiekorps Dordrecht. In het verleden was hij zelfs politieagent in het korps van Rotterdam.

Serdar Gözübüyük

Ook Gözübüyük is naast het fluiten van wedstrijden een ondernemer. Hij geeft met zijn eigen bedrijf workshops en presentaties aan jongeren.

Pol van Boekel

Pol van Boekel werkt deeltijd bij de SNS bank als hypotheekadviseur. De rentepercentages liggen nog steeds historisch laag, dus Pol zal het waarschijnlijk hartstikke druk hebben.