W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Officiële opening AFAS trainingscomplex

Afgelopen zaterdag is door Louis van Gaal het AFAS trainingscomplex in Wijdewormer officieel geopend. Tal van AZ-iconen, onder wie Dirk Scheringa, waren bij de ceremonie aanwezig. Volgens Louis van Gaal is er bij AZ een topsportklimaat ontwikkeld. “Met deze nieuwe verhuizing maakt AZ weer een volgende stap, al blijf ik erbij dat het altijd de mensen in de organisatie zijn die bepalend zijn voor de prestaties. Maar als het allemaal klopt, de visie, de mensen, de accommodatie, dan kan het niet anders dan omhoog gaan. En dan kan het gebeuren dat AZ weer kampioen wordt.”

In juni 2015 werd de eerste paal van het AFAS trainingscomplex geslagen. Een jaar later werd het complex in gebruik genomen door de A-selectie. Op het AFAS trainingscomplex heeft de AZ Jeugdopleiding en A-selectie alle professionele voorzieningen die nodig zijn om topsport mogelijk te maken. Zowel op voetbal- als begeleidend gebied is overal aan gedacht. Het gebouw, dat een totale oppervlakte heeft van 3.500 m², is opgedeeld in twee delen, namelijk de ruimte voor de A-selectie en die voor de AZ Jeugdopleiding. Er zijn in totaal elf kleedkamers, twaalf kantoorruimtes, ruim honderd vierkante meter voor fysiotherapie, er is een fitnessruimte voor de AZ Jeugdopleiding en A-selectie (ca. 300m²) en er zijn drie herstelruimtes. Daarnaast is er een wellness-ruimte, zijn er vijf spreekkamers, drie kamers voor de was, twee audiovisuele ruimtes, een bestuurskamer, twee spelershomes, een persruimte met aan de buitenkant een tribune voor tweehonderd toeschouwers. Rondom het AFAS trainingscomplex heeft AZ beschikking over een viertal kunstgrasvelden en drie grasvelden.

Ook wij hebben aan het AFAS trainingscomplex een steentje mogen bijdragen. Zo is de tribune voorzien van 280 stuks tribunestoelen (type AVATAR) die zijn geleverd in de kleuren rood en zwart waarbij de zwarte stoelen de letters AZ vormen. Daarnaast hebben wij op het AFAS trainingscomplex alle wedstrijddoelen, de dug-outs, en de klapbare jeugddoelen mogen leveren en zijn de elf kleedkamers en de vier kleedkamers voor de scheidsrechters ook door ons ingericht.