W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Outdoor fitness populair bij scholen

De outdoor fitness toestellen van de ‘NATURE’-line bij de scholen Laar & Berg in Laren en College Hageveld in Heemstede.

Sinds de coronapandemie is het buiten sporten steeds populairder geworden. Het is laagdrempelig, gezond en er zijn geen verplichte trainings- of openingstijden. Steeds vaker krijgen wij aanvragen voor outdoor fitness opstellingen vanuit gemeentes én scholen. De scholen Laar & Berg in Laren, College Hageveld in Heemstede en Universiteit Wageningen hebben onlangs hun schoolplein/campus geüpgraded met verschillende outdoor fitness toestellen van de ‘NATURE’-line.

Een school speelt op maatschappelijk vlak een grote rol in de buurt. Wanneer een school in een woonwijk is gevestigd, kan het schoolplein een ontmoetingsplek voor de inwoners van de wijk zijn. Om de buurtparticipatie in de wijk te vergroten kan een school er voor kiezen om samen met de inwoners een multifunctioneel schoolplein te creëren.

Het zou zonde zijn als een schoolplein alleen benut kan worden tijdens schooluren. Door outdoor fitnesstoestellen te faciliteren geven scholen de mogelijkheid aan de leerlingen en inwoners om op elk gewenst moment te sporten, alleen of gezamenlijk.

NPO-subsidie voor scholen

Er is door de overheid een NPO-subsidie in het leven geroepen om de achterstand die is opgelopen ten gevolge van corona weg te werken op scholen. Totaal trekt de overheid € 8,5 miljard euro hiervoor uit. In 2021 ontving iedere bassischool € 700 euro per leerling. Deze NPO-subsidie kan worden ingezet voor de inrichting van het schoolplein.

Om de achterstanden in het onderwijs weg te werken is het van belang dat er wordt ingezet op het stimuleren van sporten. Op het gebied van bewegen zijn serieuze achterstanden merkbaar. Bewegen is goed voor de fysieke én mentale ontwikkeling van de jeugd.

Leveringsprogramma outdoor fitness

In ons leveringsprogramma hebben wij vier lijnen fitnesstoestellen voor outdoor fitness. De ‘NATURE’-line is de lijn waar bovenstaande scholen voor gekozen hebben. De fitnesstoestellen van onze ‘NATURE’- line zijn gericht op fitness- en krachttraining voor beginners tot gevorderden en hebben een natuurlijke uitstraling.

Voor sporten zoals calisthenics en CrossFit bieden wij een multifunctioneel toestel aan: ‘TURNBAR®. In samenwerking met Train4Life® hebben wij voor de toestellen van onze ‘NATURE’-line en ‘TURNBAR®’ activatiemodules ontwikkeld ter motivatie en voor het juist gebruik van de outdoor fitness locatie. Middels het scannen van een QR code kunnen instructievideo’s worden bekeken en gebruik gemaakt worden van trainingsprogramma’s voor beginners, geoefenden en gevorderden.

Ook vind je in ons leveringsprogramma de ‘MODERN’-line. Deze toestellen zijn uitermate geschikt voor beginnende (kracht)sporters en ‘Meer Bewegen voor Ouderen’ (MBvO). Ons meest recente toevoeging aan ons leveringsprogramma is de outdoor fitness by Dr. Wolff lijn. De multifunctionele trainingstoestellen van Dr. Wolff zijn ontwikkeld volgens een sportwetenschappelijk trainingsconcept voor trainingen in de buitenlucht. Door de moderne uitstraling van deze edelstaal toestellen passen deze in iedere omgeving (park, openbare ruimte, enz.).

De fitnesstoestellen van de bamboe-lijn kunnen ook voorzien worden van GreenMatter fitnessvlonders. Deze fitnessvlonders zijn vervaardigd uit gerecycled kunstgras van te vervangen kunstgrasvelden en daardoor dus circulair. De toestellen die volledig voorzien zijn van bamboe hebben weinig onderhoud nodig. Daarnaast leveren we de Dr. Wolff toestellen ook met limoen/groene beschermingspolsters.