W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Pickleball is in opkomst in Nederland, maar wat is het precies?

De nieuwe racketsport pickleball is een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis.

De sport pickleball klinkt waarschijnlijk nog niet heel bekend voor de meesten. Dit komt omdat het in Nederland een relatief nieuwe sport is. Pickleball speel je met een racket en is een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis. Het speelveld van pickleball is 3x zo klein als een tennisbaan en de bal gaat minder snel dan een tennisbal. Een pickleball racket is vergelijkbaar met een padel racket. Het racket heeft geen snaren en de structuur zorgt ervoor dat de bal makkelijker te spelen is. Je hoeft geen ervaring te hebben in de racketsport en daarom is het een sport voor iedereen!

Spelregels pickleball

Maar hoe werkt de sport pickleball en wat zijn de spelregels? Pickleball wordt 1 tegen 1 of 2 tegen 2 gespeeld. Het scoren van punten bij pickleball werkt anders dan bij de andere racketsporten. Om een punt te scoren moet je de service hebben. Als je serveert moet de bal stuiteren en de eerste bal die wordt teruggeslagen na de service moet ook eerst stuiteren. De service moet vanaf de rechterkant en diagonaal gespeeld worden. De bal mag hierna maar één keer stuiteren en mag bij 2 tegen 2 door één van de teamspelers geraakt worden. Vanaf de derde keer dat de bal kan worden geraakt mag er gevolleerd worden. Om een game te winnen moet je 11 punten behalen en moet er een verschil van minimaal 2 punten zijn.

Inrichting pickleball veld

Nu pickleball in opkomst is en er steeds meer vraag naar komt, kunnen wij natuurlijk niet achterblijven. Wij hebben daarom een aantal pickleball producten in ons leveringsprogramma opgenomen. Wij bieden verschillen modulaire sportvloeren aan, de perfecte vloer om pickleball op te spelen. Daarnaast bieden wij vaste en mobiele pickleball installaties aan, om jouw pickleball veld op te zetten. Als finishing touch hebben wij ook nog de SportBox – XS die je bij het veld kan neerzetten, om alle materialen veilig in op te bergen en het veld te activeren. Nog niet veel personen zullen namelijk al beschikken over een eigen pickleball racket, maar zijn wel geïnteresseerd om de sport eens uit te proberen.

Interesse in pickleball? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Producten in dit artikel