W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Inrichting nieuwe blaashal AZ Alkmaar

Sinds enkele weken beschikt Eredivisionist AZ Alkmaar over een kunstgrasveld dat overdekt is door een gloednieuwe blaashal. Met de komst van de blaashal kunnen selectie- en jeugdspelers iedere dag onder dezelfde omstandigheden trainen waardoor er meer waardevolle data kan worden verzameld.

De blaashal van AZ Alkmaar

Ter inspiratie bezocht AZ competitiegenoot Ajax en verschillende clubs in het buitenland. Na een positieve indruk werd er besloten om een oud natuurgras trainingsveld om te bouwen om ruimte te maken voor de nieuwe blaashal. In februari werd er gestart met de aanleg van het kunstgrasveld en het opzetten van de blaashal. Binnen twee dagen stond de volledige blaashal overeind. AZ Onder 16 had de eer om de eerste wedstrijd in de hal te spelen. Dat werd een succes: AZ Alkmaar versloeg de leeftijdsgenoten van Real Madrid na een strafschoppenreeks (5-3; 1-1 in reguliere speeltijd).

Geleverde materialen

Wij mochten een rol van betekenis spelen bij de inrichting van de blaashal. Zo hebben wij onder andere twee trainingsdoelen mogen leveren (voorzien van een witte coating) en heeft de club gekozen voor mobiele hoekpalen. Deze mobiele hoekpalen zijn voorzien van een standaard waardoor deze niet in de grond hoeven te worden gestoken en gemakkelijk verplaatst kunnen worden.

Ervaringen

Wij hebben door de jaren heen veel ervaring opgebouwd met de inrichting van blaashallen en airdomes voor verschillende indoor sporten. Zo kunnen wij voor hockey bijvoorbeeld indoor-hockeydoelen, zaalhockeybalken en modulaire sportvloeren leveren. Ook kunnen wij verschillende tribunes leveren.

 

Producten in dit artikel