W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Volop GreenMatter bij Radboud Universiteit Nijmegen

GreenMatter producten bij het Radboud Sportcentrum. De mobiele zitbanken, picknicktafels, kantplanken en borstelmatten.

Voor de Radboud Universiteit Nijmegen is duurzaamheid een belangrijk speerpunt voor de korte én lange termijn. Marco van Beuningen denkt als Coördinator Beheer Sportfaciliteiten graag mee hoe we met elkaar een duurzame sportsector kunnen realiseren.

Zo kwam hij op het idee om voor de tennisbanen mobiele zitbanken van gerecycled kunstgras door ons te laten maken. Na wat ontwerptekeningen zijn de mobiele zitbanken uiteindelijk geleverd op de tennisbanen van het Radboud Sportcentrum en hebben wij een mooi nieuw product kunnen toevoegen aan het GreenMatter leveringsprogramma. De mobiele zitbanken zijn makkelijk te verplaatsen en zijn voorzien van stalen strips (tegen doorbuigen). De minimale verwachte technische levensduur is 50 jaar.

Naast de 12 tennisbanen, beschikt de universiteit ook over onder andere twee voetbalvelden, die voorzien zijn van GreenMatter kantplanken en borstelmatten. Met het afnemen van deze producten neemt de Radboud Universiteit ook haar verantwoordelijkheid met betrekking tot de zorgplicht.

Na het sporten kunnen de studenten, medewerkers, particulieren en bedrijven die gebruik maken van de sportfaciliteiten plaatsnemen aan de picknicktafels met 2 banken van gerecycled kunstgras op het terras.

Het Radboud Sportcentrum is een mooi voorbeeld van hoe verschillende duurzame oplossingen gebruikt kunnen worden rondom een universiteit. Alle producten zijn UV-resistent en na einde levensduur 100% recyclebaar.

Producten in dit artikel