W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Zaalhockey buiten bij AMHC FIT

De modulaire sportvloer bij AMHC FIT.

AMHC FIT heeft de afgelopen maanden zaalhockey in de buitenlucht gespeeld. De reden hiervan was een tekort aan zaalcapaciteit en het toch willen faciliteren van zaalhockey. Marcel Wijnen – lid van de zaalcommissie – was vanuit de verenging betrokken bij de realisatie van dit project. Voor AMHC Fit is het spelen van zaalhockey in de buitenlucht een tussenstap naar de gewenste blaashal. Voor deze tussenperiode zochten zij een mogelijkheid om aan hun leden meer trainingsuren te faciliteren en stuitte daarbij op de modulaire sportvloer. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een pilot i.s.m. de gemeente Amsterdam.

Zaalhockey op een modulaire sportvloer, geplaatst op een bestaand kunstgrasveld, in de buitenlucht én zonder overkapping had wel wat uitdagingen. Volgens Wijnen hebben in het begin de vorst en sneeuw ervoor gezorgd dat de vloer niet optimaal kon worden gebruikt, maar tijdens de betere weersomstandigheden hebben ze de vloer beter kunnen testen op het gebruik voor zaalhockey. Het is nog wel zoeken welk schoeisel (veld- of zaalschoenen) het best te gebruiken is voor deze ‘buiten’ vloer. Het testen van de vloer voor zaalhockey buiten is uiteindelijk ook bedoeld ter promotie van zaalhockey en om het faciliteren hiervan met lagere investeringen toch mogelijk te maken.

Producten in dit artikel

Misschien vind je dit ook interessant:

Modulaire sportvloer in nieuwe blaashal ETO Ballpark

Stichting ETO Ballpark heeft een nieuwe blaashal. Wij hebben hiervoor de modulaire sportvloer Naxos air evolution geleverd. Het ETO Ballpark is de thuislocatie-…