W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Sport in openbare ruimte

Wij hebben een uitgebreid leveringsprogramma voor de inrichting van de openbare ruimte op het gebied van sport. Het aanbod varieert van producten voor verschillende Urban Sports tot en met Outdoor fitness.  Wij zijn continu bezig met het uitbreiden en ontwikkelen van ons aanbod. Het leveren van hoogwaardige kwaliteit staat altijd centraal bij het samenstellen van het assortiment. Hieronder zijn verschillende opties weergeven waarmee de openbare ruimte kan worden ingericht.

Wat valt er onder de openbare ruimte?

De openbare ruimte is van essentieel belang voor de gemeenschap, omdat het de mogelijkheid biedt voor sociale interactie, recreatie, mobiliteit en culturele activiteiten. Het is een gedeelde plek die mensen in staat stelt om samen te komen, te bewegen en te genieten van hun omgeving. Het beheer en de ontwikkeling van de openbare ruimte vallen onder de verantwoordelijkheid van de overheid om ervoor te zorgen dat deze ruimtes veilig, toegankelijk en aantrekkelijk zijn voor alle burgers. Voorbeelden van de openbare ruimte zijn: straten en wegen, pleinen en parken, pleinen en speelplaatsen, waterwegen en openbare gebouwen.

Openbare ruimte inrichten

Steeds meer mensen sporten in de openbare ruimte. Ongeveer 70% van de Nederlanders gebruikt de openbare ruimte maandelijks om te sporten. Het inrichten van de openbare ruimte kan op verschillende manieren. Het vakgebied waarop W&H Sports zich voornamelijk focust is sport. Sport is een essentieel onderdeel van onze samenleving en van belang voor de gezondheid van de mens. Sporten moet voor iedereen toegankelijk zijn en kan worden beoefend op verschillende niveaus. Van de professionele sporter waarbij het gaat om prestaties tot de sporter waarbij het meer draait om plezier.

Aanbieden van sporten in de openbare ruimte

Het aanbieden van sporten in de openbare ruimte heeft de volgende voordelen:
• Het nieuwe activiteitenaanbod stimuleert een gezonde, actieve leefstijl en meedoen in de samenleving. Deze sporttrend biedt een uitgelezen kans om een doelgroep te bereiken die niet altijd even makkelijk te bereiken is voor gemeenten.
• Buiten sporten bereikt nieuwe doelgroepen en vormt een community die werkt aan weerbare en initiatiefrijke mensen. Het bindt mensen en brengt ze samen.
• Locaties voor sportfaciliteiten in de buitenruimte zijn goedkoper dan officiële sportaccommodaties, zeker als deze locaties al vanaf het ontwerpproces bij gebiedsontwikkeling beweegvriendelijk worden ingericht. De stad als podium en/of playground voegt waarde toe aan de openbare ruimte.

W&H Sports heeft een gevarieerd aanbod van sport- en inrichtingsmaterialen in het leveringsprogramma, dat is gericht op het sportief, recreatief, uitdagend, attractief en interactief inrichten van de openbare ruimte. De verschillende sport- en inrichtingsmaterialen kunnen ook op één locatie gecombineerd worden. Wat maakt onderdeel uit van het leveringsprogramma van W&H Sports?

Urban Sports

Urban Sports zijn sporten die worden beoefend op straat. Het aanbieden van Urban Sports is een goede investering voor een gemeente, omdat de populariteit van deze verschillende sporten toeneemt. Wij bieden onder andere materialen aan voor Baseball5, 3×3 Basketball, Pickleball, SkillCourts en Calisthenics.

SportBox

Veel gemeenten kiezen tegenwoordig voor een sportieve inrichting van de openbare ruimte. Om social return of investment te bereiken en de sportaccommodatie/openbare ruimte te optimaliseren, is een SportBox zeer geschikt. Zonder basketbal kun je niet basketballen en zonder trainingsmaterialen, kun je geen goede work-out doen. De SportBox zorgt ervoor dat deze basics altijd beschikbaar zijn.

Outdoor fitness

De behoefte naar buiten sporten is enorm gegroeid. In plaats van het beperken van fysieke activiteiten tot een sportschool of fitnesscentrum, wordt outdoor fitness beoefend in beschikbare ruimte in parken, pleinen en andere buitenlocaties. In ons leveringsprogramma hebben wij vier lijnen fitnesstoestellen voor het buiten sporten fitness: ‘NATURE’-line, MODERN’-line, Outdoor fitness by Dr. Wolff en voor nieuwe sporten zoals street workout, calisthenics en CrossFit hebben wij multifunctionele toestellen van CustomBars.

Outdoor sportvloeren

Outdoor sportvloeren zijn speciaal ontworpen vloeroppervlakken die gebruikt worden voor sport- en recreatieve activiteiten in de buitenlucht. Deze vloeren bieden een veilige, duurzame en functionele ondergrond voor verschillende sporten en spellen, en ze zijn geschikt voor zowel professionele atleten als recreatieve sporters. De vloeren kunnen voor diverse sporten worden gebruikt, zoals 3×3 basketbal, zaalhockey, voetbal, korfbal en schoolsport.

Recreatie en straatsport

Recreatie en straatsport zijn beide aspecten van vrijetijdsbesteding die plaatsvinden in de openbare ruimte en een belangrijke rol spelen in het bevorderen van actief en gezond leven. Van tafeltennistafels tot Teqball en van klimwanden tot boardings, wij bieden het allemaal!

Veelgestelde vragen

Catalogus en digitale folders

Voor een handig overzicht van onze producten download onze digitale productbladen en folders.

Area