W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Jouw sportaccommodatie in optimale conditie

Een veilige sportomgeving is enorm belangrijk. Zeker op een sportaccommodatie waar jongeren én ouderen hun sporten beoefenen. Om een sportaccommodatie veilig en in optimale conditie te krijgen én te houden, is het raadzaam om naast het aanschaffen van veilige sportmaterialen ook minimaal eenmaal per jaar een inspectieronde over de velden te maken.

De afgelopen jaren is al meerdere keren in het nieuws gekomen dat kinderen letsel hebben opgelopen door onder andere het kantelen van verplaatsbare doelen. Mede met de campagne ‘Voetbal Veilig’ willen wij dit onderwerp onder de aandacht brengen. Bij natuurgras kan het doel met grondankers worden beveiligd tegen kantelen en omvallen, maar er komen steeds meer kunstgrasvelden en hierop is het verankeren niet mogelijk. Hier dienen de doelen verzwaard te worden door bijvoorbeeld een geïntegreerd gewicht in het grondraam of door middel van losse gewichten. Deze gewichten moeten overigens worden afgestemd op het type doel (jeugd- of trainingsdoel) en op de diepte uitvoering van het doel. Het is daarom heel belangrijk dat verenigingen toezien op een veilig gebruik van verplaatsbare doelen en controleren of de constructie van de huidige doelen voldoende veilig is om te gebruiken.

Scoren met kwaliteit

Wij merken dat er nog steeds veel verwarring is over de reglementen omtrent de verzwaringen van verplaatsbare doelen. Er zijn richtlijnen en adviezen maar deze worden lang niet altijd nageleefd. Je kunt al veel veilig stellen door bij de aanschaf te kiezen voor sportmaterialen die TüV gecertificeerd zijn volgens DIN/EN normen. Wij hebben het kwaliteitsconcept ‘scoren met kwaliteit’ ontwikkeld. Dit concept houdt in dat W&H Sports op veel producten maar liefst 8 jaar garantie op de gelaste onderdelen van de aluminium constructie geeft en dat deze materialen tevens met TüV-certificaat worden geleverd.

Naast de aanschaf en het juiste gebruik van sportmaterialen, draagt goed onderhoud en beheer van de sportaccommodatie bij aan een veiliger sportklimaat. Wij kunnen hierbij helpen door minimaal een inspectieronde over de velden te maken en een vrijblijvende check uit te laten voeren. Zo blijven alle materialen in goede conditie en veilig. Wij kunnen dit samen met onze vaste installatiepartner Sport Installatie Partners voor je verzorgen. Op basis van deze inspectie kan worden gekeken welke materialen goed zijn, welke onderhoud nodig hebben en welke vervangen dienen te worden.