W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

SportBox in Leiden zorgt voor sportiviteit en saamhorigheid

In opdracht van de gemeente Leiden hebben wij onze eerste SportBox mogen leveren. De SportBox is een opslagruimte voor fitness- en trainingsmaterialen die op verschillende plekken kan worden geplaatst.

Door middel van een SportBox zijn altijd de juiste sportmaterialen beschikbaar en kan de sportlocatie multifunctioneel gebruikt worden. De gemeente Leiden heeft gekozen voor de SportBox original. De SportBox is ook verkrijgbaar in de nieuwste uitvoeringen light en XS. Bij de original en light (afmetingen b 1375 x d 840  x h 1250 mm) is de box uitgerust met sportmaterialen naar keuze. Bij de SportBox XS (afmetingen b 572 x d 416 x h 452.5 mm) is er ruimte voor kleine of enkele materialen.

Verhogen sportiviteit en saamhorigheid

Met het aanbieden van de SportBox aan haar inwoners stimuleert de gemeente Leiden het sporten buiten. De box is geplaatst bij een openbaar sportveldje, waardoor de sportfaciliteit nog aantrekkelijker is voor een brede doelgroep. Patrick Nutting, gemeente Leiden: “De reden dat wij een SportBox aanbieden is omdat sporten in de openbare ruimte steeds populairder wordt. Er is door ons bewust gekozen voor het plaatsen van de box op deze plek daar er in de wijk wat minder bewogen wordt. Wij hopen met het aanbieden van de SportBox met daarin een gevarieerd aanbod sportmaterialen, een brede doelgroep hier structureel gebruik van gaat maken. Dit zal de sportiviteit en  saamhorigheid in de wijk alleen maar ten goede komen”.

Hoe werkt het?

Gebruikers kunnen zich registreren via een app. Middels een app & move concept kunnen gebruikers de box openen, trainingen reserveren en oefeningen bekijken. Ook is het mogelijk om de SportBox uit te voeren met een RFID sleutel. De SportBox is voorzien van in- en uitschuifbare lades (original) en een zonnecel met oplaadmogelijkheden (via USB). De inhoud wordt met een intelligent camerasysteem beveiligd (tegen diefstal en onbevoegd gebruik). Volgens Patrick Nutting is de app gebruiksvriendelijk en zijn de materialen in de SportBox goed beveiligd.

 

Producten in dit artikel