W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Take Back & Recycle

In tijden waarin grondstoffen steeds schaarser worden, wordt het onderwerp ‘recycling of hergebruik’ steeds belangrijker. Kunststoffen, aluminium en staal zijn uitermate geschikt om te recyclen tot nieuwe producten te kunnen vervaardigen. Bijna al onze sport- en inrichtingsmaterialen zijn deels of volledig vervaardigd uit aluminium. Hoewel primaire productie een hoge energiebehoefte heeft, ligt dat bij het recyclen van aluminium vele malen lager! Naast de positieve effecten voor het milieu, kan recycling of hergebruik lonend zijn. Als leverancier van kwalitatief hoogwaardige sport- en inrichtingsmaterialen leveren wij graag een actieve bijdrage aan duurzaamheid en circulariteit en daarom bieden wij onze opdrachtgevers een nieuwe dienstverlening: de Take Back & Recycle service.

Wij bieden de mogelijkheid om oude sport- en inrichtingsmaterialen op te halen voor recycling of eventueel hergebruik. De materialen worden op de locatie bekeken en beoordeeld. Indien de materialen niet meer gerepareerd kunnen worden, onveilig zijn of niet meer voldoen aan actuele regelgeving zullen deze door ons worden meegenomen om te worden gerecycled. Indien de materialen nog in een redelijke staat zijn en voldoende veilig kunnen worden hergebruikt, zullen deze worden gerepareerd en opgeknapt.

Voordelen 
Met de ‘Take Back & Recycle Service’ willen wij gemeentes, organisaties en sportverenigingen ontzorgen bij de afvoer van oude sport- en inrichtingsmaterialen. Het initiatief biedt tevens de kans om de vergoeding van oude materialen of bijdrage aan een goed doel naar wens te schenken. Tot slot biedt de gemeente of sportvereniging tevens een directe bijdrage aan een beter milieu en draagt het bij aan een duurzame en veilige sportomgeving.

Werkwijze 
De oude materialen zullen op afspraak door ons worden opgehaald en vooraf worden beoordeeld op recycling of hergebruik. Bij recycling zal de restwaarde van de oude materialen worden verrekend met de nieuw te leveren materialen* en bij hergebruik zullen de kosten van het opknappen en repareren worden voorgelegd.

* Het is ook mogelijk om de restwaarde te schenken aan een door u opgegeven goed doel!

Enkele producten die in aanmerking komen voor de Take Back & Recycle service: