W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Topsportcentrum De Koog

 

 

Topsportcentrum De KoogTopsportcentrum De KoogTopsportcentrum De Koog


 

In Koog aan de Zaan wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan een nieuw topsportcentrum. Topsportcentrum De Koog is een centrum van grote omvang met allure, waar voldoende plek is voor talentontwikkeling van individuele- en topsporters. In het sportcentrum komt een grote hal van 11 meter hoog geschikt voor minimaal 1200 bezoekers. Daarnaast komt er een volwaardige, functionele sporthal van 9 meter hoog voor de breedtesport. In deze laatste sporthal is plek voor 500 bezoekers. Wij hebben in opdracht van bouwbedrijf Vaessen de opdracht gekregen om de twee sporthallen te voorzien van tribunes.

Zowel de breedte sporthal als de topsporthal van Topsportcentrum De Koog zijn voorzien van vaste tribunes en mobiele tribunes met kunststof zitstoelen. De vaste tribunes zijn geleverd in een groene RAL-coating en de 15 Stuks  mobiele tribunes zijn uitgevoerd met transportwielen. De mobiele tribunes kunnen makkelijk worden gekanteld en worden weggereden. De mobiele tribunes worden alleen ingezet bij wedstrijden met hoge bezoekersaantallen. Hierdoor is het sportcentrum flexibel en multifunctioneel inzetbaar. Daarnaast zullen beide hallen overdag worden gebruikt voor onderwijs voor het CIOS en ‘s avonds door sportverenigingen. Het zal onder andere de thuisbasis worden van de korfbalvereniging Koog Zaandijk/Hiltex in Koog aan de Zaan.

Verder bevinden zich in het Topsportcentrum De Koog nog 12 was- en kleedruimten, een Sport Medisch Centrum, kantoren, klaslokalen voor het CIOS en een horecagelegenheid. In dit filmpje is een mooie 3D-animatie van het project te zien.