W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Urban Sports demo voor de gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam had bij  Yalp en ons de vraag neergelegd of wij een demo konden geven op het gebied van Urban Sports. Want de juiste inrichting van de buitenruimte is van cruciaal belang om mensen aan het sporten te krijgen en daarmee het creëren van een gezonde leefomgeving.

Op dinsdag 25 mei jongstleden hebben Yalp en wij een presentatie en demo gegeven over de verschillende mogelijkheden van het (interactief) inrichten van de buitenruimte. Wij hadden onze interactieve SmartGoals SkillCourt palen meegenomen die te integreren zijn in bestaande en nieuwe beweegpleinen. De demo vond plaats bij het Zeeburgereiland skatepark. Het grootste skatepark van Europa dat vorig jaar juni geopend is. Ook de gemeente Amsterdam heeft in de gaten dat Urban Sports vooral onder jongeren steeds populairder worden. Zij wilden graag op de hoogte worden gebracht wat er op dit vlak allemaal mogelijk is. Dave Hogenboom van Parkour Disciplines was samen met freerunners aanwezig om een demo te geven.

Yalp

Yalp kan op het gebied van spel en sport veel betekenen voor een gemeente. Zij hebben verschillende producten in hun leveringsprogramma op het gebied van interactief sport en spel in de openbare ruimte zoals Sona dans- en beweegboog, Memo spelzone, Stutu balmuur, Toro sportveld en Fono DJ-tafel.

W&H Sports – Urban Sports

Wij hebben ook een gevarieerd aanbod op het gebied van Urban Sports. dat is gericht op het sportief, recreatief, uitdagend en interactief inrichten van de openbare ruimte. De verschillende soorten Urban Sport kunnen ook op een locatie met elkaar gecombineerd worden tot één Urban Sport Park. Naast multifunctionele sportvelden, outdoor fitness en calisthenics, Urban Sport Park kunnen wij de openbare ruimte ook inrichten met een SmartGoals Urban SkillCourt. Dit product is speciaal ontwikkeld voor openbare ruimtes en hiermee wordt de brug geslagen tussen bewegen en gamen. Het SmartGoals Urban SkillCourt is een permanente, interactieve installatie voor in de openbare ruimte. Het SkillCourt is volledig naar eigen wens in te richten en kan tevens voorzien worden van andere inrichtingsmaterialen zoals LED schermen, voetbaldoelen, boarding, fitnessinstallaties, enzovoorts. Hoe werkt het? Gebruikers kunnen via een app worden uitgedaagd om prestaties en skills te verbeteren. Er dient eenmalig een QR-code gescand te worden. Daarna kunnen attractieve oefeningen gekozen worden en kan de training gestart worden! Je kunt jezelf uitdagen maar het is ook mogelijk om anderen uit te dagen. Voor een gemeente is het interessant omdat het mogelijk is om de gebruiksfrequentie, piek- en daltijden, doelgroepen en welke sporten gebruikers beoefenen te monitoren. Met deze data en statistieken kan de gemeente gericht in elk woongebied een specifiek court plaatsen.