PSV kiest voor het verzonken grondraam
PSV gaat voor een Eredivisie-primeur zorgen in het Philips Stadion. Vanaf heden verdwijnen daar de traditionele aluminium grondramen onder de grond.
De club heeft gekozen voor een nieuwe constructie voor de doelnetten, waarbij de zogeheten grondramen onder de grond verdwijnen. Keepers en spelers kunnen daardoor niet meer op deze stangen vallen en bovendien vindt de club dat de nieuwe goals een fraaier aanzicht hebben. Via twee aluminium palen achter de doelen (kooimodel) blijven de netten toch strak hangen. De doelen zijn vakkundig geplaatst door Agterberg B.V. te Groenekan.
Van Bommel
Trainer Mark van Bommel kwam met het idee om de constructie, die in Duitsland al bij Bayern München en Red Bull Leipzig in gebruik is, ook in het Philips Stadion te plaatsen. Hij vindt het bij Bayern (waar hij tussen 2006 en 2011 speelde) al in gebruik genomen systeem veiliger en ook fraaier. In overleg tussen directie en technische staf bij PSV is er vervolgens voor gekozen om de doelen met het verzonken grondraam te laten aanleggen.
Incidenten
In het verleden kwamen blessures door een val op een doelstang incidenteel voor. In 2013 belandde de Poolse keeper Przemyslaw Tyton, destijds keeper van Roda JC, na het keren van een vrije trap met zijn hoofd op het aluminium. De goalie lag er daarna enkele weken uit. In april van dit jaar ging Hirving Lozano door roeien en ruiten om tegen ADO Den Haag een goal te maken. Dat lukte, maar hij viel wel op een stang en moest al vroeg in de wedstrijd gewisseld worden. De Mexicaan was fortuinlijker dan Tyton en liep geen ernstige blessure op.
Landelijk nieuws
De aanschaf van de doelen door PSV Eindhoven heeft landelijke aandacht gekregen door onder andere het Algemeen Dagblad, Eindhovens Dagblad, Radio 538 en sociale platformen als VoetbalPrimeur en FC Update.
Luister hier het fragment uit de ‘Evers staat op’ uitzending.
Meer weten?
Bent u geïnteresseerd of wilt u graag meer informatie ontvangen over het verzonken grondraam? Stuur een email naar [email protected] of bel naar 0252 – 683 300. Wij helpen u graag verder!
Je kunt onze projecten ook volgen via onze Facebookpagina, Instagram of nieuwsbrief. Schrijf je in en blijf op de hoogte!