W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

W&H Sports nieuwe Baseball5 partner van de KNBSB: ‘Wij geloven in deze nieuwe sport’.

Vanaf heden mogen wij ons partner van de KNBSB (Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond) noemen. Deze samenwerking is tot stand gekomen omdat wij nauw betrokken zijn geweest bij de aanleg van het eerste Baseball5 court in Amsterdam. Dit is het startschot van hopelijk een mooie samenwerking.

Wij zijn al veel langer bekend met het leveren van honk- en softbalmaterialen, zoals dug outs, honken en slagkooien. Ook voor advies op het gebied van het inrichten van een sportaccommodatie en het ondersteunen op het gebied van training en performance kunnen honk- en softbalverenigingen bij ons terecht. Met Baseball5 waren wij nog niet bekend totdat wij enige tijd geleden werden benaderd door onder andere de gemeente Amsterdam en de KNBSB dat er plannen waren om een Baseball5 veld aan te leggen met de vraag of wij daarin iets konden betekenen. Wij vinden het dan ook een enorme eer dat we aan het eerste Baseball5 veld in Nederland hebben mogen meewerken door het leveren van de modulaire vloer.

Baseball5 court in Amsterdam

Op donderdag 4 maart vond in Amsterdam Zuidoost de feestelijke opening van het eerste mobiele Baseball5 court in Nederland plaats. Het veld is 21 bij 21 meter. Voor dit veld is de modulaire sportvloer Patmos Evolution gebruikt. Deze is geschikt voor outdoor toepassingen en is zo ontworpen dat er snel water afgevoerd kan worden. De vloer is modulair opgebouwd met tegels (25 x 25 x 1,1 cm).  De tegels zijn geschikt voor het beoefenen van diverse sporten en multifunctioneel gebruik. De tegels zijn in diverse kleuren leverbaar en kunnen worden voorzien van belijning voor diverse sporten en (sponsor)logo’s. Daarnaast kan de vloer rondom worden voorzien van randafwerking van kunststof randen en hoeken. De Gemeente Amsterdam heeft gekozen voor de kleuren rood, wit en zwart. Ook de drie Amsterdamse kruizen krijgen een prominente plek in het court. Het mobiele court zal in eerste instantie in Amsterdam Zuidoost worden ingezet bij verschillende sportevenementen binnen het stadsdeel. Mogelijk krijgt het veld in de loop van het jaar een vaste locatie zodat hier blijvend Baseball5 kan worden gespeeld.

Samenwerking met KNBSB

Waarom wij in een Baseball5 geloven heeft te maken met het feit dat deze innovatieve sport past bij onze kernwaarden. Wij stimuleren sporten in de openbare ruimte op een toegankelijke, recreatieve, uitdagende en sportieve manier. De wijze van inrichten van de buitenruimte is hierbij van cruciaal belang en hierbij zijn Baseball5 courts een welkome toevoeging. Samen met de KNBSB hebben wij het doel om Baseball5 landelijk op de kaart te zetten en de sport naar een hoger niveau te tillen door zoveel mogelijk velden aan te leggen. Het zou mooi zijn als na de aanleg van het eerste court in Amsterdam Zuidoost, in de toekomst in het hele land Baseball5 veldjes herrijzen.