W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

W&H verkoopt nu dé sport AED

Jaarlijks krijgen ruim 16.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis: thuis, op het werk, in het winkelcentrum of op het sportveld.  Dat zijn er 300 per week! Bijna de helft van de slachtoffers kan een hartstilstand overleven als hulpverleners bij het reanimeren gebruik kunnen maken van een AED, een draagbaar toestel dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. De eerste 6 minuten zijn zeer cruciaal. Idealiter sluit je een AED veel eerder aan, want de kans op overleving neemt iedere minuut af met 10%. Wanneer iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst.

De laatste jaren is veel gedaan aan preventie. Door goede voorlichting over hoe er gehandeld moet worden, lijkt het steeds beter te gaan. De kans om een hartstilstand te overleven is de afgelopen twintig jaar meer dan verdubbeld.

Midden jaren 90 was de kans op overleving nog 9 procent, inmiddels is dat gestegen naar 23 procent, bleek vorig jaar uit het rapport Reanimatie in Nederland van de Hartstichting. De Automatische Externe Defibrillator is de belangrijkste reden voor die stijging.

Maar het kan nog beter, vindt Koster, cardioloog in het AMC in Amsterdam. Er bestaan bijvoorbeeld nog steeds misverstanden, waardoor omstanders niet op de goede manier handelen als ze iemand zien neervallen.

Bekijk hier het studiogesprek met Ruud Koster.

Helaas zijn er nog veel locaties waar geen AED hangt. De 6-minuten wordt hier dan ook niet gehaald. En uit onderzoek blijkt dat 30-50% van de AED’s geen jaarlijkse controle of onderhoud heeft gehad. Omdat de aanwezigheid van een AED van levensbelang is, willen wij  in samenwerking met CardiAid, jullie  informeren over het belang van de aanwezigheid van de meest gebruiksvriendelijke AED op de sportvereniging. Reanimatie verdubbelt namelijk de overlevingskans  van slachtoffers! Als je een AED bij je hebt, kun je direct helpen. Het draagbare apparaat analyseert het hartritme en geeft opdrachten aan jou als hulpverlener. Ook zonder enige kennis kun je dus een leven redden.

Wij bieden een aantrekkelijke huurconstructie waarmee je al voor 1 euro per dag voorzien bent van een AED, inclusief service en garantie.

Ben je geïnteresseerd in een CardiAid voor op de sportvereniging ?
Vraag een offerte aan en wij helpen u graag persoonlijk verder.