W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Gemeente Nijmegen kiest ook voor GreenMatter producten

Steeds meer gemeenten schakelen over van een lineaire economie naar een circulaire economie. Tegen 2050 moeten alle sportaccommodaties in Nederland CO2-arm zijn, dient er gebruik gemaakt te worden van circulaire materialen, mag er geen gebruik meer worden gemaakt van gewasbeschermingsmiddelen en behoort de sportomgeving klimaatadaptief te zijn.

Ook de gemeente Nijmegen en voetbalclub DVOL zijn serieus bezig met het in gang zetten van verduurzaming. Met ons leveringsprogramma van GreenMatter spelen wij in op deze trend. Onze GreenMatter producten zijn vervaardigd uit oude, versleten kunstgrasvelden en worden verwerkt tot nieuwe inrichtingsmaterialen. In opdracht van de gemeente Nijmegen hebben wij onlangs bij DVOL twee velden mogen voorzien van GreenMatter kantplanken van 15 cm hoog voor het behoud van infill en het tegengaan van het verspreiden van microplastics. Kantplank ‘GreenMatter ‘SMALL’ vervaardigd uit gerecycled kunstgras van te vervangen kunstgrasvelden (geen productieafval) en voorzien van RVS pen-gat verbinding, de kantplank is glasvezelversterkt en UV-resistent. Na einde levensduur is deze 100% recyclebaar.

Naast kantplanken zijn er ook bij de verschillende toegangspoorten borstelmatten aangebracht zodat infill zoveel mogelijk wordt opgevangen en verspreiding van microplastics wordt voorkomen.

Producten in dit artikel